Pressrelease

Av: Bublar Group AB (publ)

Bublar Group introducerar fotorealistisk rendering på Sayducks plattform - lanserar med Vallila Interior som första kund

Publicerad: 18 nov 2019 08:30

Uppdaterad: 18 nov 2019 08:30

Bublar Groups dotterbolag, Sayduck lanserar en fotorealistisk renderingfunktion med Vallila Interior, ett ledande finskt textilföretag som använder Sayducks plattform för bättre visualisering av sina produkter. Den nya funktionen gör att vem som helst kan skapa högupplösta, fotorealistiska bilder från 3D-modeller.

Med den utveckling av e-handel och sociala medier som sker har värdet av visuellt innehåll
i marknadsföring och försäljning blivit viktigare än någonsin tidigare. Ett stort problem för många e-handelsföretag är processen att skapa bilder och visuella element som förbättrar och skapar en bra shoppingupplevelse på nätet.

-Sayduck har under det gångna året hjälpt oss att utveckla vår produktvisualisering. Idag är 3D-och Augmented Reality normen och vi är glada att vi kan erbjuda våra kunder ett nytt sätt att presentera sina produkter. Med möjligheten att även kunna skapa högupplösta bilder gör att vi kan stödja våra mer traditionella kommunikationskanaler som vår tryckta katalog, säger Sissi Ehrström, marknadschef på Vallila Interior.

Vallila Interior är en av de första textilföretagen att dra full nytta av Sayducks plattform. Den tillåter, förutom fotorealistisk rendering, att kunna visa upp produkter både i 3D på hemsidan och i Augmented Reality (AR) på en mobil enhet.

-Jag är mycket glad att vi är bland de första på marknaden med denna användarvänliga funktion. Detta är ytterligare ett bevis på hur vi kan använda XR-teknologin för att ersätta tidskrävande fotografering med riktigt enkel och kostnadseffektiv funktionalitet. Det kommer att hjälpa våra kunder att växa sin affär, säger Maria Grimaldi, VD på Bublar Group
 

-Vi är glada över att Vallila, som första kund, kan nyttja vår plattform fullt ut för deras visualiseringsbehov. Vi är medvetna om utmaningen med professionell produktfotografering. Med vår nya renderingsfunktion kan vem som helst enkelt skapa mycket realistiska produktbilder utan tidigare 3D-kunskap ", säger Niklas Slotte, VD på Sayduck.

Att arbeta med traditionell produktfotografering kan vara en kostsam process som kräver många manuella steg för ett tillfredsställande slutresultat. Sayducks plattform gör att fotorealistiska bilder nu enkelt skapas direkt från 3D-modeller med vår fotorealistiska renderingsfunktion utan någon tidigare 3D- eller renderingskunskap. Att skapa snygga produktbilder kan göras av vem som helst och med bara ett klick.

För mer information kontakta:

Niklas Slotte, VD Sayduck, niklas.slotte@sayduck.com Cell: + 358 40 735 38 74

Om Vallila Interior

Vallila Interior är ett ledande finskt varumärke med moderna tryckta tyger, mattor och hem accessoarer. Sedan företaget startades 1935 har Vallila Interior erkänts som trendsättare i skandinavisk design med sin djärva och lekfulla kollektion, inspirerad av det finländska landskapet och livsstilen. Vallila har egna designers och introducerar en ny spännande kollektion två gånger om året.

Om Sayduck/Bublar Group AB (publ)

Sayduck har den ledande visualiseringsplattformen för designvarumärken och tillverkare för att skapa och visa upp sina produkter i 3D och AR. Med kontor i Helsingfors och Vilnius, hjälper Sayduck ledande varumärken som Alessi, Artemide och Argos samt flera
e-handelsplattformar som Shopify att driva engagemang för att öka kundernas förtroende med 3D och AR. Sayduck är ett dotterbolag till Bublar Group AB (publ).

Bublar Group AB (publ)

Bublar Group AB (publ) är nordens ledande noterade XR-teknologibolag specialiserat inom Augmented Reality (AR) och Virtual Reality (VR). Företaget erbjuder XR-lösningar inom
E-commerce, Entertainment, Training och Manufacturing. I företaget ingår dotterbolagen Vobling, Sayduck och Virtual Brains. Bublar har huvudkontor i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North Growth Market.


In essence, Bublar Group will change the game. We change how we Work, Shop, and Play.


Bolagets aktie (BUBL) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market Stockholm med
G&W Fondkommission som Certified Adviser, Kungsgatan 3, Stockholm, email. 
ca@gwkapital.se,
tel. 08-503 000 50.

Bublar AB (publ)   Kungstensgatan 18, 113 57 Stockholm    Telefon 08-8 559 251 20   www-bublar.com

Följande bilagor finns för nedladdning: