Pressrelease

Av: Surf.nu

Företag kan spara tusentals kronor på att byta mobilabonnemang

Publicerad: 12 nov 2019 11:29

Uppdaterad: 12 nov 2019 11:29

Företagsabonnemang har traditionellt sett kostat mycket och gett ganska lite för pengarna. Detta har dock ändrats tack vare lågprisoperatörernas intåg på företagsmarknaden. Surf.nu senaste undersökning om den svenska mobilbranschen visar att företag kan spara tusenlappar bara på att byta mobilabonnemang.

Surf.nu som specialiserar sig på att jämföra mobiloperatörer i Sverige har nyligen gjort en undersökning om svenska företags mobilanvändning.

"Det som hände med mobilabonnemang för privatpersoner för 5–6 år sedan håller nu på att ta fart på företagssidan. Idag kan du få ett mobilabonnemang för företag med minst lika mycket surf och samtal som de privata abonnemangen ger, och till likvärdiga priser", avslöjar Fredrik Falkengren, Marknadsanalytiker på Surf.nu.

Studien visar att många företag kan spara in tusenlappar på att se över sitt abonnemang. Det bästa är att göra en jämförelse av mobilabonnemang för företag. De flesta operatörer erbjuder idag någon eller några typer av företagsabonnemang. Lågprisoperatören Hallon har till exempel prisvärda abonnemang för företag, men även Telenor har en stor och prisvärd tjänsteportfölj för företag.

”Data i vår studie visar att företag med under 10 anställda kan spara upp till 6 600 kronor per anställd per år i abonnemangskostnader genom att bara byta abonnemang. De som förlorar mest är de företag som inte aktivt bytt abonnemang de senaste åren”, säger Fredrik Falkengren.

Teckna rätt företagsabonnemang

Att välja mobilabonnemang för ditt företag kan verka krångligt med alla aspekter du ska tänka på. Det är nämligen viktigt att du noggrant ser över vilket alternativ som är det bästa för ditt företag. Precis som när du köper ett mobilabonnemang som privatperson så måste du se över ditt behov när du väljer ett abonnemang till ditt företag. I vissa företag så pratar man mycket i telefonen och då är det smart med ett fast pris. I andra verksamheter är surf det viktigaste. Reser ni mycket så kan det vara aktuellt att titta på vilket abonnemang som har bäst villkor för utlandssurf.

I vissa företag finns det vissa anställda med olika telefonbehov och då är det givetvis möjligt att teckna olika abonnemang till de anställda.

Du ska också akta dig för att välja ett paket som inkluderar mer än vad ni behöver då de oftast är dyrare än de mindre paketen. Samtidigt vill du inte att samtalspotten ska ta slut, vilket gör att det kanske är tryggare att välja ett paket som inkluderar fler samtal än vad företaget förväntas ringa. Att välja rätt företagspaket är därför ett viktigt beslut. Genom att besöka den operatör som du är intresserad av kan du enkelt se vad de har för alternativ på företagsabonnemang. Ett bra och smidigt sätt är att jämföra olika operatörer och abonnemang på en prisjämförelsesajt som gör hela jobbet åt dig.

Om företaget

Surf.nu är en ledande prisjämförelsesajt inom mobiltelefoni. Sedan 2014 har vi erbjudit kostnadsfri rådgivning och jämförelsetjänster för mobilabonnemang. Vi listar idag välkända operatörer och har ett stort antal besökare från hela Sverige.

Kontaktinformationen till pressansvarig

Fredrik Falkengren, Marknadsanalytiker Telekom

fredrik.falkengren@surf.nu