Är det dags att reparera bilen nu igen?

Pressrelease

Av: Pressmeddelande Direkt

Är det dags att reparera bilen nu igen?

Publicerad: 12 nov 2019 10:31

Uppdaterad: 12 nov 2019 10:31

Det är något många utav oss känner igen oss i. Inte bara är det irriterande men ofta kostar det dessutom många pengar. Vissa saker är roligare än andra att lägga pengar på och en verkstadsräkning är kanske inte just en av dessa. Det finns dock en billigare lösning på detta problem. En ny plattform kallad AUTODOC Club har precis lanserats. På denna plattform finns det flera tusen videor som visar hur bilägare själva kan reparera diverse problem som kan uppkomma på bilen.

Ibland glömmer man

Det kan vara lätt att glömma att vissa delar på bilen ska bytas ut med jämna mellanrum. Om inte det blir gjort kan det få ganska så stora konsekvenser. Det är dock möjligt att få påminnelser med jämna mellanrum att delar ska bytas ut. Det kräver att bilägaren skriver in nödvändiga detaljer om bilen så att de rätta typerna av påminnelser dyker upp.

Video och pdf

Instruktionerna är utlagda i olika format. Dels som pdf men också som instruktionsvideo. I videorna ges det grundliga genomgångar på hur reparationen ska gå till. Plattformen är unik på marknaden.

Reservdelar

Ett stort urval av reservdelar finns tillgängliga. När en skada uppstår eller när plattformen säger att en reservdel ska bytas ut är det bara att gå in och beställa.

Möjlighet för att kontrollera reparationskostnaderna bättre

Med denna nya plattform har bilägare ett större inflytande på kostnaderna när det gäller bilens reparation. Det finns större möjlighet att fråga sig själv om man vill försöka utföra reparationen själv eller om en mekaniker ska utföra reparationen när man själv kan lägga upp en tydlig plan för reparationskostnader.

Om det fattas en video har bilägare möjlighet för att anmoda om en specifik video för en speciell reparation.

AUTODOC Club blir lanserad våren 2020 och då på bland annat Android och IOS.