Villkoren för mikrolån har sedan 2018 förnyats

Pressrelease

Av: Pressmeddelande Direkt

Villkoren för mikrolån har sedan 2018 förnyats

Publicerad: 12 nov 2019 09:57

Uppdaterad: 12 nov 2019 09:57

Kanske har du inte hört talas om det? Sedan 1 September 2018 har villkoren för mikrolån förnyats. Du som konsument står starkare när du tar ett mikrolån i och med att det har kommit skärpta krav till hur mycket ränta lånegivarna av denna låneform har rätt att ta ut. Ibland kan det tyckas vara en djungel när det ska tas lån men det beror också lite på vilken situation man står i som konsument. Att låna här är en av möjligheterna bland mikrolånegivare.

Flera olika sätt att se lånen an på

Det har dessutom blivit enklare som konsument av denna låneform för att det finns flera lånejämförelsesidor som har kommit till under de senare åren. De gör att det är lättare för dig att se hur lång återbetalningstid du har och vilken lånegivare som erbjuder den bästa räntan på denna lånetyp.

Det har dessutom blivit vanligare att konsumenter av mikrolån och även kallat snabblån ger dessa lånegivare betyg och anmälningar på olika sidor för just detta. Det kan vara klokt att läsa på dessa sidor innan du väljer en specifik lånegivare. Det är som nämnt olika parametrar som kan vara intressanta vid denna låneform. Vissa kunder föredrar att ta ett snabblån utan att det nödvändigtvis ska ges alltför omfattande kreditupplysningar. Detta kan variera bland lånegivarna och kan för vissa kundgrupper vara intressant att veta. Hur kundservicen fungerar kan för andra vara intressant och då kan det igen var klokt att läsa upp på olika anmälningssidor.

Som konsument av mikrolån är något av det viktigaste att kunna betala tillbaka någorlunda snabbt  så det är därmed viktigt att var påläst. Det ser ut som att mikrolån, snabblån och smslån har kommit för att stanna, dock i en mera reglerad form som gör att konsumenten i sista ände står starkare än tidigare.