Sök

Pressrelease

Av: S R Intelligence AB

Tryggare rekryteringsprocesser när SRI:s tjänster för bakgrundskontroller och digital referenstagning integreras i Jobylon

Publicerad: 07 nov 2019 14:18

Uppdaterad: 07 nov 2019 21:49

Enligt en rapport från Stockholms Handelskammare är fusk i jobbansökningar är ett vida utbrett problem. 60% av de direkta arbetsgivare och 76% av de rekryterings- och bemanningsföretag som svarat på undersökningen uppger att de någon gång upptäckt så pass grovt felaktiga uppgifter i en jobbansökan eller en kandidats berättelse att de valt att inte gå vidare med kandidaten.

Efterfrågan på SRI:s, Scandinavian Recruitment Intelligence, bakgrundskontroller och tjänst för digital referenstagning, Referenstagning.se, har ökat i stadig takt under de senaste åren.

Nu integreras även tjänsterna i ett av Sveriges ledande rekryteringsverktyg, Jobylon, och ger därmed fler arbetsgivare tillgång till tjänster som skapar ökad trygghet i rekryteringsarbetet.

"Vi är verkligen glada över samarbetet med Jobylon och vi ser fram emot att skapa gemensamt värde för svenska arbetsgivare. Båda våra företag drivs av en nyfikenhet och ett enormt fokus på att utveckla lösningar som våra kunder älskar. Därför är känns vårt samarbete helt självklart. Genom samarbetet med Jobylon kan vi nu ge ännu fler arbetsgivare direktaccess till både bakgrundskontroller och digital referenstagning," säger Johan Hasslert, Partner på SRI.

Jobylon är ett heltäckande rekryteringsverktyg med ett unikt fokus på att skapa nytänkande och attraktiva platsannonser. Tjänsten används idag av hundratals varumärken runt om i världen.

Samarbetet innebär att Jobylons användare inom kort kommer att kunna beställa bakgrundskontroller och ta referenser på kandidater direkt i rekryteringsverktyget. Verktygslådan för rekryterare och chefer blir därmed mer omfattande och fler viktiga processer kan hanteras i samma digitala gränssnitt, något som skapar stora effektvinster.

"Teamet på SRI har ett stort förtroende i både säkerhets- och rekryteringsbranschen och jag är övertygad om att vårt samarbete kommer att skapa stort värde för Jobylons kunder. Tjänster som skapar kundnytta och digitalisering av tunga HR-processer är något som ligger oss varmt om hjärtat och vi ser fram emot att erbjuda SRI:s tjänster direkt i vår miljö, säger Aref Abedi," VD på Jobylon.

"Behovet av att effektivisera, spara tid och skapa trygghet i rekryteringsarbetet är stort ute på marknaden. Både vår tjänst för digital referenstagning och vår tjänst för bakgrundskontroll gör just det. Genom att tillgängliggöra våra tjänster i ett modernt och effektivt rekryteringsverktyg som Jobylon kan vi tillsammans hjälpa många arbetsgivare att bli mer resurseffektiva samtidigt som vi ökar säkerheten i två oerhört viktiga delar av rekryteringsprocessen, säger Peter Helin," Affärsområdeschef för Referenstagning.se på SRI.

För mer information:

Johan Hasslert, SRI:
Telefon: 070-480 35 48
E-post: johan@sri.se

Peter Helin, SRI
Telefon: 076-319 54 09
E-post: peter@sri.se

Louise Andersson, Head of Marketing, Jobylon:
Telefon: 070-897 50 67
E-post: louise.andersson@jobylon.com

 

Följande bilagor finns för nedladdning:

Läs fler artiklar