Pressrelease

Av: Utrustningsgruppen

Utrustningsgruppen erbjuder prisvärd restaurangutrustning till den miljömedvetne

Publicerad: 5 sep 2019 11:07

Uppdaterad: 5 sep 2019 11:07

Det är inte ovanligt att företag måste dra ner på kostnaderna vid inköp av nya maskiner. Tyvärr så har det ibland en negativ påverkan på miljön. Anledningen är att miljövänliga maskiner har en tendens att vara lite dyrare, speciellt om man jämför nya gröna maskiner mot begagnat.

Utrustningsgruppen är en återförsäljare som satsar på miljövänlig restaurangutrustning till prispressade priser. De kan uppnå konkurrenskraftiga priser då de har lyckats ta bort alla dyra lagerkostnader med lokal och lagerpersonal. Istället så har de ingått ett direktsammarbete med aktörer som Tefcold och Porkka som kör ut varorna till kunden direkt från fabrikslagret. Miljöpåverkan och CO2 spåren är betydelsefulla eftersom tung lastbilstransport halveras och elförbrukning/utsläpp av ett extra lager försvinner.

Det här har resulterat till konkurrenskraftiga priser ut till kund eftersom många av de extra påslag en försäljare i vanliga fall måste göra helt försvinner. Utrustningsgruppen erbjuder helt enkelt marknadens bästa restaurang- och butiksutrustning till de lägsta priserna.

Vi gjorde en prisjämförelse av kyl och frys. Kravet var att det ska vara utrustning som följer den nya förordningen som begränsar användningen av vissa köldmedium. Prisskillnad på produkterna var mellan 7 - 19% på Utrustningsgruppens sortiment jämfört mot de traditionella återförsäljare som väljer att ha lagret hemma. Det är en betydelsefull och ofta helt avgörande skillnad när inköpsbudgeten ska optimeras.

För den som inte är insatt så handlar den nya förordningen om miljön. Det är en nya grön lag som trädder i kraft 2020 och är ett av flera steg för att ta få bort kommersiella utrustning som inte klarar den nya miljöstandarden.

Många inom återförsäljningsbranschen tror nu att det här är den nya vägen att gå för att ta sin verksamhet framåt. Speciellt i en tid som denna när Svenska folket är mer miljömedvetna än någonsin.

Utrustningsgruppen

Tel: 08 121 372 80

Mattias B