De mest populära mobilspelen just nu

Pressrelease

Av: MollDog Media

De mest populära mobilspelen just nu

Publicerad: 13 aug 2019 14:35

Uppdaterad: 13 aug 2019 14:35

Att det händer en hel del på teknikfronten är verkligen ingen överdrift. Inte minst när det kommer till våra mobiler. Nya avancerade modeller produceras på löpande band och med dessa kommer också nya spel.

Varannan månad lanseras det en ny mobiltelefon som är bättre än sina föregångare. Telefonens snabba utveckling har lett till att mobilspelen blivit allt mer avancerade och kompletta. Vi har på senare tid sett en trend som visar att action och strategispel är populärt, men också online casino som har blivit lättillgängligt på mobilen. 

Den internationella mediasajten Ranker.com låter sina användare välja sina favoritspel, och har en topplista som uppdateras löpandes. Idag tittar vi på några av folkets högst rankade och därmed de mest populära mobilspelen just nu.

PUBG Mobile

Världens kanske hetaste onlinespel just nu är PUBG, som tillhör battle royale-genren. Upp till hundra stycken användare hoppar fallskärm ned på en stor ö, där de får vapen för att anfalla varandra. Sista man som överlever vinner. Man kan antingen gå in i spelet själv, eller i små grupper. 

Minecraft

Den svenska programmeraren Markus “Notch” Persson ligger bakom ett av världens mest berömda mobilspel, Minecraft. I en 3D-värld som inte sätter några gränser, får användaren vara kreativ och bygga konstruktioner med hjälp av klossar. Minecraft går hem hos många, och barnen verkar älska det. 

Clash of Clans

Detta actionorienterade strategispelet utspelar sig i en fantasyvärld med skojiga karaktärer, magiska föremål och episka strider. Spelarna vill bygga starka baser som kan försvara mot andra spelares attacker, men också utveckla anfallsstyrka för att förgöra andras. Clash of Clans är ett spel där kampen är om resurserna. 

Fortnite

Actionspelet Fortnite är även det ett battle royale-spel där flera spelare möter varandra i en intensiv uppgörelse. Spelet finns på flera spelplattformar och har fått mer och mer uppmärksamhet. Idag är det ett av de man kan vinna mest pengar på; nyligen vann en norrman strax över 28 miljoner kronor i en turnering. Ja, spel har aldrig tagits på så här stort allvar.

Pokémon Go

Samarbetet mellan Niantic och Nintendo resulterade i Pokémon Go, som revolutionerade spelmarknaden med sin interaktiva stil. Spelet går ut på att du ska fånga pokémons utomhus, och med hjälp av din telefons inbyggda karta, som är kopplad till spelet, orienterar du dig. 

Enligt Ranker.com tillhör dessa spel världens mest populära. Vilket spel i telefonen håller du själv högst?