Pressrelease

Av: Authentico Technologies AB

Med CIPHRA kan ingen knäcka lösenordet!

Publicerad: 10 jun 2019 10:24

Uppdaterad: 10 jun 2019 10:24

Hur ska ni skydda lösenord som finns i databaser på bästa sätt? Det här har länge varit en fråga utan ett komplett svar. Men nu finns lösningen som faktiskt gör jobbet. Authentico har tagit fram ett krypteringssystem, CIPHRA, som gör det helt omöjligt att knäcka lösenord offline!


CIPHRA skyddar databasen med lösenord


En databas med lösenord är minst sagt känslig information. Om den hamnar i fel händer så kan det bli väldigt besvärligt. Tidigare lösningar för skydd av databaser med lösenord har fungerat bra men inte perfekt. Men nu kan ni skydda lösenorden med CIPHRA.


Authentico Technologies har skapat en lösning som ser till att databasen förblir säker även om den skulle bli hackad eller stulen. Det spelar ingen roll hur starka lösenorden är och hur skicklig tjuven är. CIPHRA ser till att databasen blir helt värdelös för den som utan lov kommer åt den.


Kryptering och nycklar som inte går att klona


Authenticos lösning är unik. Den kombinerar vanlig kryptering med nycklar som inte går att klona för att hantera nyckelord. Det finns ingen hemlig nyckel i minnet och det är revolutionerande. Hackern blir ståendes utan någon som helst framgång.


CIPHRA använder SRAM PUF som är en funktion som gör det fysiskt omöjligt att klona. Med denna funktion så går det att skapa en säker nyckel som används i en krypteringsalgoritm för att hantera nyckelord.


Med hjälp av den här tekniken så kommer det hemliga materialet aldrig att lagras i minnet och det finns inga fysiska spår som kan leda vägen till det som ska förbli hemligt. Det är det som gör att det faktiskt inte spelar någon roll om en hacker rent fysiskt lyckas stjäla databasen. Det har han inget för!


Lätt att implementera


CIPHRA kräver inga förändringar i de system som ni redan använder. Teknologin är mycket enkel att implementera och den ger ett benhårt skydd. Ett skydd som gör att ni kan sova gott om natten oavsett vad som händer rent fysiskt med er databas.
Besök Authentico idag för att få mer information om CIPHRA!