Pressrelease

Av: Svenska Handelsfastigheter

Tecknar åtta nya hyresavtal på vardera tio år med Rusta

Publicerad: 14 maj 2019 08:00

Uppdaterad: 14 maj 2019 08:00

Svenska Handelsfastigheter har tecknat åtta nya hyresavtal på vardera tio år med detaljhandelskedjan Rusta. Avtalen avser handelsplatser i Växjö, Skövde, Katrineholm, Mora, Falun, Bollnäs, Hudiksvall och Örnsköldsvik. Avtalen omfattar totalt knappt 16 500 kvm handelsyta.

”Vi är väldigt glada över att kunna stötta Rusta med handelsytor på platser med flöden och större volymer. Samarbetet innebär att Rusta är en av våra största hyresgäster samtidigt som Rusta är ett viktigt inslag i den butiksmix som vi gärna ser vid våra handelsplatser”, säger Thomas Holm, vice vd för Svenska Handelsfastigheter.

Förlängningen av hyresavtalen gäller från och med den 1 maj 2019 och innebär att snitthyrestiden i Svenska Handelsfastigheters portfölj ökar till 5,4 år.

”Svenska Handelsfastigheter har en god förståelse för våra behov och erbjuder lokaler på platser som är intressanta för oss. Butikslokalerna är lättillgängliga och väl anpassade för vår verksamhet. Vi ser fram emot att långsiktigt fortsätta utveckla vårt samarbete med Svenska Handelsfastigheter”, säger Jozef Khasho, CSO vid Rusta koncernen.

För ytterligare frågor, vänligen kontakta:

Thomas Holm, vice vd Svenska Handelsfastigheter

thomas.holm@handelsfastigheter.se  

070-943 68 00

Knud Lauridsen, Regionansvarig Mitt

knud.lauridsen@handelsfastigheter.se

073-639 33 76

Jozef Khasho, CSO Rusta Koncernen

Jozef.khasho@rusta.com

08-626 43 00

Följande bilagor finns för nedladdning: