Pressrelease

Av: F-secure

F-Secure TOTAL utökas för att skydda dig, dina enheter och ditt hem

Publicerad: 20 sep 2018 10:00

Uppdaterad: 20 sep 2018 10:00

I F-Secures nya erbjudande för cybersäkerhet till konsumenter kombineras skydd av det uppkopplade hemmet och lösenordshantering med internetsäkerhet och VPN.

 

Helsingfors, Finland – 20 september 2018: Det är hög tid att börja skydda allt som läggs upp online. F-Secure TOTAL har utökats för att ge förstklassig cybersäkerhet till alla som använder internet, deras enheter och deras hem.

”För 20 år sedan ägnade du inte flera timmar i veckan åt att surfa på webben på din telefon. Gratis offentligt Wi-Fi fanns inte, liksom inga stora dataintrång eller smarta tvättmaskiner, inget ’smart’ överhuvudtaget”, säger Sean Sullivan, säkerhetsrådgivare på F-Secure. ”Det är från den tiden som den gamla tidens antivirusskydd är hämtade. Då behövde du bara skydda din dator mot hot som kostade mer tid än pengar. Nu när nästan allt finns online omsätter cyberbrottsligheten stora summor och allt måste skyddas.”

Förra året slog F-Secure samman sin prisbelönta lösning för internetsäkerhet SAFE med FREEDOME VPN, som gör det möjligt för kunder att kryptera kommunikation över Wi-Fi, använda virtuella platser och surfa på nätet utan att spåras. Resultat blev F-Secure TOTAL. Nu ingår även premiumfunktionerna i F-Secure KEY och en prenumeration på F-Secure SENSE i TOTAL-lösningen för att ge skydd åt att alla smarta enheter i hemmet.

”TOTAL löser ett säkerhetsproblem som funnits i årtionden, nämligen lösenordshantering”, säger Sean.

De vanligaste lösenorden i världen är ”123456”, ”password”, ”123456789”, ”12345678”, ”12345” och ”qwerty”, enligt en oberoende undersökning av Ben Berkowitz på MWR InfoSecurity*, som köptes av F-Secure i maj 2018.

Miljarder läckta lösenord under de senaste åren har gjort kunder som saknar goda rutiner för lösenordssäkerhet sårbara för hackare, oavsett hur väl de skyddar sina enheter eller hem.

”KEY gör det lätt att använda unika, starka lösenord för alla konton och hålla dem uppdaterade på alla enheter du har med dig”, säger Antero Norkio, produktchef på Consumer Cyber Security hos F-Secure. ”Bäst av allt är att KEY proaktivt meddelar dig om större dataintrång så att du slipper få reda på dem i efterhand, om alls.”

Och eftersom F-Secure TOTAL nu omfattar en prenumeration på programvaran F-Secure SENSE (SENSE-enheten som krävs säljs fortfarande separat) kan det hantera ännu osäkrare enheter. Med den här prenumerationen går det att skydda alla smarta enheter i hemmet, som TV-apparater som är anslutna till internet och apparater som kan göra ett helt hemnätverk sårbart för onlinehot.

”Både Interpol och FBI utfärdade varningar 2018 om att det är dags att börja skydda IoT-enheter i hemmet*”, säger Sullivan.

”Genom att vi har lagt till SENSE i TOTAL kan våra kunder känner sig trygga både hemma och när de är på språng. I framtiden kommer vi även att göra SENSE-programvaran tillgänglig på kompatibla routrar från tredje part”, tillägger Norkio.

Följande ingår nu i en prenumeration på F-Secure TOTAL: 

  • Prisbelönt internetsäkerhet i F-Secure SAFE som skyddar mot virus, trojaner och utpressningsprogram och som dessutom skyddar anslutningen till internetbanken och gör det möjligt för föräldrar att begränsa internetanvändningen för barnen.
  • F-Secure FREEDOME VPN döljer din onlineaktivitet och gör internetanvändningen anonym och säker.
  • Lösenordshanteraren F-Secure KEY som skyddar alla dina lösenord och PIN-koder på alla enheter.
  • Skydd för anslutna hemenheter och apparater med F-Secure SENSE. SENSE-routern som krävs finns till försäljning i följande länder: Finland, Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Frankrike, Nederländerna, USA och Storbritannien.

*Källa:https://github.com/berzerk0/Probable-Wordlists/blob/master/Real-Passwords/Top12Thousand-probable-v2.txt
**Källa:https://blog.f-secure.com/fbi-echoes-interpol-secure-iot-devices/


Om F-Secure
Ingen kan cybersäkerhet som F-Secure. I tre årtionden har F-Secure varit drivande i innovation inom cybersäkerhet och hjälpt tiotusentals företag och miljontals människor att försvara sig mot angripare. F-Secure har en oöverträffad erfarenhet av slutpunktsskydd samt detektering och svar, och skyddar företag och konsumenter mot allt från avancerade cyberattacker och dataintrång till omfattande angrepp från utpressningstrojaner. F-Secures avancerade teknik kombinerar kraftfull maskininlärning med kunnandet hos våra världskända säkerhetslabb i en gemensam metod kallad Live Security. F-Secures säkerhetsexperter har deltagit i fler europeiska utredningar av cyberbrottslighet än något annat företag på marknaden och våra produkter säljs över hela världen av mer än 200 bredbands- och mobiloperatörer och tusentals återförsäljare.

F-Secure grundades 1988 och är noterat på NASDAQ OMX Helsinki Ltd.

f-secure.com | twitter.com/fsecure | facebook.com/f-secure