Sök

Pressrelease

Av: Sympa HR

Nordens ledande företag inom HR-software, Sympa, växlar upp och fortsätter sin expansion

Publicerad: 26 juni 2018 09:00

Uppdaterad: 26 juni 2018 09:00


Helsingfors, 26 juni 2018. Sympa, Nordens ledande leverantör av HR-system, har under de senaste åren växt snabbt både i och utanför Norden. Nu siktar bolaget på att öka tillväxttakten ytterligare. Med hjälp av tillväxtkapital från befintliga investerare inleder man nu en rekryteringsoffensiv i Sverige, Norge och Danmark.

Sympa grundades i Finland år 2005 av syskonen och entreprenörerna Keijo och Taina Karjalainen, när de själva inte kunde hitta ett system för att analysera viktig information om sina anställda, som t.ex. deras kompetenser och talanger. Frustrationen blev till en drivkraft att lösa det som konkurrerande tjänster inte kunde.

Idag erbjuder Sympa en flexibel och moln-baserad helhetslösning inom personaladministration, som används av över 550 organisationer i över 50 länder. Nu tar bolaget in ytterligare finansiering från den befintliga investeraren, Alfvén & Didrikson, för öka tillväxttakten ytterligare.

– ”Vår höga tillväxthastighet är ett bevis på att vi utvecklar lösningar som uppskattas. Företag ser ett allt större behov av effektiva HR system, både som ett verktyg för bolagsstyrning men också för att kunna ta hand om och förvalta en av sina allra viktigaste tillgångar, dvs. de anställda i bolagen”, säger Keijo Karjalainen, Sympas VD.

Trots att Sympas tjänster redan används globalt, är Norden fortfarande i fokus. Under 2018 vill bolaget bland annat rekrytera minst 10 personer till sitt produktutvecklingsteam och i Stockholm vill Sympa mer än dubbla antalet anställda. Sympa kommer även att öppna ett nytt kontor i Oslo, där det tidigare endast funnits återförsäljare av systemet, och i Danmark har Sympa stärkt sin närvaro genom att förvärva en återförsäljare.

Satsningen kommer att bidra till att Sympas lösning nu får en starkare lokal förankring. De lokala kontoren är en viktig del av tillväxtstrategin och att hitta nya talanger till Sympas Nordiska team blir ett viktigt första steg.

”Modern HR handlar om så mycket mer än bara löneberäkningar och schemaläggning. Vi letar därför efter personer som delar Sympas passion för att förenkla och förändra HR-arbetet. Vi vill bidra till att personalansvariga och rekryterare kan vara fullt fokuserade på individerna, istället för på systemet de arbetar i”, sammanfattar Karjalainen.


Presskontakt
Kati Tammisto
Marketing Director, Sympa
+358 40 775 7162
kati.tammisto@sympa.com

Om Sympa
Sympa är av de snabbast växande leverantörerna av HR-lösningar i Europa. Sympa HR är ett heltäckande, fullständigt integrerbart HR-system som möjliggör global personaladministration, automatiserar HR-rutiner och kombinerar processerna för rekrytering, personaladministration och personalutveckling. Sympa HR används dagligen av över 550 organisationer runtom i världen. Sympa har för närvarande över 85 anställda i Sverige, Danmark, Norge, Nederländerna, och Finland. För mer information, besök www.sympa.se

Läs fler artiklar