Deras chatbot svarar på lönefrågor om timmar och friskvård!

Pressrelease

Av: PE Accounting AB

Deras chatbot svarar på lönefrågor om timmar och friskvård!

Publicerad: 20 jun 2018 12:09

Uppdaterad: 20 jun 2018 12:09

IT-konsultföretaget Dynabyte har med hjälp av affärssystemet PE Accounting gjort det möjligt för sina anställda att fråga en chatbot om bland annat friskvårdsbidraget för att göra informationen mer tillgänglig och minska administrationen. Tjänsten kallar de för Dynabot och den svarar även på frågor om timmar, utbildning och arbetsredskap. 

bdfb8e58147da84c_800x800ar.jpg
Dynabytes chatbot svarar på frågor om bland annat friskvårdsbidrag och timbank. Datan hämtas via integrationer med PE Accountings öppna API.

Det är oftast inte helt enkelt att som anställd ha koll på hur mycket pengar man egentligen har kvar på friskvårdsbidraget och andra siffror som direkt berör den enskilda anställde. Det kan lätt bli fel och tar tid att reda ut som kan användas till något mer värdefullt. Dynabyte som är ett etablerat IT-konsultföretag med stora innovationsuppdrag löste detta genom att skapa en chatbot som hämtar data från PE Accounting, ett system och tjänst som ligger i framkant när det gäller innovation och automatisering inom bokföring och redovisning.

- Vi tror på transparens och delaktighet i allt vi gör. Chatboten gör det enkelt att själv ha koll på sina siffror utan att behöva jaga rätt på en chef eller ekonomiansvarig. Utöver chatbotten låter vi även anställda ta del av hur det går för hela företaget genom väldigt tydliga och bra rapporter som annars bara är tillgängliga för ledning och styrelse. Vi vill verkligen skapa så mycket frihet som möjligt för våra anställda. PE Accounting ligger långt fram när det gäller möjligheten att bygga integrationer och ta del av all ekonomisk data i realtid. En förutsättning för att kunna skapa en självgående organisation och modern öppen företagskultur, säger Rasmus Kjellman, CEO på Dynabyte.

En förutsättning för att kunna automatisera och skapa smarta tjänster såsom Dynabytes chatbot är att systemen använder ett öppet API. Det innebär att det går att skicka data mellan systemen genom så kallade anrop. PE Accounting som varit Di Gaseller två senaste åren har sedan starten 2010 drivit automatiseringen av bokföring och växer stadigt bland annat med hjälp av smarta integrationer skapade tillsammans med kunder och partners.

- De bästa innovationerna kommer genom bra samarbeten. Vi har varit aktiva i snart åtta år och ofta har våra kunder haft en stor del i hur vi valt att utveckla vår tjänst. Vårt fokus är ekonomiprocesserna, det vill säga hur en affärshändelse ska kunna bli bokföring och tillgängliga rapporter så enkelt som möjligt, utan onödig administration. Dynabyte har tagit det ett steg till och använder vår tjänst på ett sätt som förändrar hur hela deras företag arbetar, tänker och fokuserar framåt. Det är imponerande och känns på samma gång ganska givet. Varför ska man behöva fråga sin chef om något som man själv har lovats via sin anställning? Och varför ska en ekonomiansvarig svara på enkla frågor som en chatbot kan lösa? Siffrorna finns ju där, man måste bara ta ett steg till och göra det mer tillgängligt, säger Olle Rydqvist, CEO på PE Accounting.

Läs casestudie Dynabyte och PE Accounting

Om Dynabyte

Dynabyte är ett IT-konsultföretag med fokus på systemutveckling och drygt 75 anställda som hjälper kunder i teknikens absoluta framkant. Spotify, Tele 2 och Riksbanken är några av deras större kunder. Dynabyte utmärker sig genom att alla på företaget har möjlighet att vara en del av ledningsbeslut och hela företaget kan följa allt ifrån resultatrapporter till hur många män och kvinnor som arbetar på företaget. Transparens och delaktighet genomsyrar hela företaget och Dynabyte har även omfattande kompetensutvecklingsprogram med återkommande föreläsningar och event.

Läs mer om IT-konsulterna Dynabyte

Om PE Accounting

PE Accounting gör det möjligt för företagsledning och ekonomiansvariga att ha total kontroll över siffrorna och följa hur det går för företaget live, var de än befinner sig. PE Accounting hanterar allt ifrån fakturor, tid- och projektrapportering och utlägg till löner och rapporter. Tjänsten är fullt skalbar för företag med 5 till 500 anställda. Systemet sköter det mesta och specialister på ekonomi och system ingår som rådgivare och support. Allt till ett fast pris per månad. PE Accounting är optimerat för tjänsteföretag och har bland annat växande företag som Trustly, Adtraction, Kvadrat, Castra, Doctrin och Dynabyte som kunder.

Läs mer om redovisningsbyrån och systemleverantören PE Accounting

 

Presskontakt

Magnus Serratusell Wallin

magnus.wallin@accounting.pe

0704384776