Pressrelease

Av: Mr Green

Mr Green och Gamingzone bildar gemensamt bolag för esports

Publicerad: 21 maj 2018 10:33

Uppdaterad: 29 maj 2018 11:44

Mr Green och Gamingzone Entertainment har startat ett gemensamt bolag för att bygga en ny community för esportsföljare med fokus på underhållning, nyheter och möjligheter till spel.

Mr Green driver flera iGamingsajter, bland annat Mr Green och Redbet. Gamingzone Entertainment är specialiserat på esports och gaming entertainment. Den nya verksamheten kommer att drivas under ett nytt, ännu inte fastställt, varumärke. Bolaget ägs till 55 procent av Mr Green och till 45 procent av Gamingzone Entertainment. Karl Mikael Cakste, en av Gamingzones grundare, går inledningsvis in som VD.

”Esports är ett globalt fenomen som växer snabbt och allt fler följare ägnar mycket tid åt att både spela själva och att titta på olika typer av rörligt innehåll. En del bedömare tror att esports kommer att bli lika stort som traditionell sport. Vi vill vara med och skapa en närvaro bland alla dessa följare. I Gamingzone har vi hittat en partner som kan esports, innehåll och underhållning”, säger Per Norman, VD för Mr Green.

Gamingzone Entertainment grundades 2017 av personer med lång bakgrund från media och underhållningsbranschen och företag som MTG, TV4, Zodiak och Endemol Shine. Företaget står bland annat bakom realityserien GAMERZ där framtida talanger inom spelet Counterstrike Global Offensive får chansen att bli esportsproffs.

”Underhållning och betting inom esports är ännu i sin linda. Vi är övertygade om att det finns intressanta och underhållande sätt att erbjuda följarna något mer än de satsningar som förekommit fram tills nu”, säger Karl Mikael Cakste. ”Vi är glada över att ha Mr Green som partner. Mr Green är ett etablerat iGamingbolag som kan området, tar ansvar och tänker långsiktigt.”

”Vår huvudsakliga ambition är att bygga en samlingsplats där esportsföljare från hela världen älskar att vara. De som är över 18 år och vill betta ska på sikt också kunna göra det och då på ett juste och säkert sätt”, avslutar Cakste.

Lanseringen av denna nya esportscommunity kommer att ske under hösten 2018.

Motiven till den nya satsningen presenteras på Mr Greens kapitalmarknadsdag onsdag 23 maj kl 13.00−17.00 i Epicenter i Stockholm. Anmälan. Kapitalmarknadsdagen går också att följa på mrg.se och financialhearings.com.

För ytterligare information kontakta gärna:
Per Norman, VD Mr Green & Co AB, tel 072 230 91 91, per.norman@mrg.se

Åse Lindskog, Kommunikation och IR, tel 0730 24 48 72, ase.lindskog@mrg.se

Karl Mikael Cakste, VD Gamingzone Entertainment, tel 070 778 87 87, kmc@gze.global

Mr Green är ett ledande onlinespelbolag med verksamhet i tolv länder. Affärsidén är att erbjuda underhållning och en förstklassig spelupplevelse i en ansvarsfull miljö. Verksamheten grundades 2007 och har utvecklats till ett väletablerat onlinespelbolag med ett brett kunderbjudande och ett starkt globalt gångbart varumärke. Mr Green omsatte 924,5 Mkr 2016 och har över 220 anställda. Huvudkontoret och den tekniska utvecklingen är baserade i Stockholm och den operativa verksamheten drivs på Malta. Mr Green har spellicenser i Malta, Storbritannien och Italien samt kasinolicens i Danmark och sportbokslicens i Irland. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholms mid cap-lista. Läs gärna mer på www.mrg.se.  

Gamingzone Entertainment skapar underhållande och berättande programformat för esports och gaming fans. Grundarna av företaget har en bakgrund från TV4, MTG, Zodiak och Endemol Shine och har varit involverade i produktioner av världssuccéer som bland annat Big Brother, Idol, Robinson, Pengarna på bordet och Let’s Dance. Läs mer på www.gze.se. 

Följande bilagor finns för nedladdning:

Läs fler artiklar