Pressrelease

Av: Direkto AB

Direkto - ”den schyssta låneförmedlaren” - tar in nytt kapital

Publicerad: 16 maj 2018 13:33

Uppdaterad: 16 maj 2018 13:33

Efter fyra år i branschen gjorde låneförmedlaren Direkto 2017 en strategisk omställning till att bli ett renodlat fintechföretag genom att digitalisera verksamheten och satsa på varumärkesbyggande aktiviteter för att nå ut till svenska låntagare i hela landet. I samband med detta tog Direkto in nytt kapital genom NFT Ventures för att påbörja arbetet med att bygga Direktos varumärke. ”Du måste tänka på procenten” antogs som koncept för att uttrycket i sig så effektivt förklarar vad bolaget vill att kunderna ska tänka på när de lånar pengar – att få den lägsta möjliga räntan. Direkto tar nu in nytt kapital för att accelerera tillväxten.

Med investeringen från NFT Ventures 2017 tog Direkto ett kliv in i fintech-Sverige. Med nära 50 investeringar sedan starten 2014 är NFT Ventures ett av de mest aktiva bolagen på den Europeiska fintech-marknaden.

Efter en framgångsrik resa med ökad varumärkeskännedom tar bolaget nu in nytt kapital för att fortsätta den utvecklingen. Utöver grundaren Hemad Razavi som investerar i emissionen går även två nya investerare in i Direkto.

Den ena investeraren är LK Finans som står för investeringsverksamheten inom Lagerstedt & Krantz-koncernen. Den andra investeraren är finansmannen Robert Charpentier. 

I anslutning till emissionen kommer Direkto förstärka styrelsen med tre nya namn. Robert Charpentier som blir styrelseordförande har mer än 20 års erfarenhet inom bank och finans från London, Helsingfors, Baltikum och Sverige och har varit med att bygga upp och utveckla en rad olika bolag både inom och utanför den finansiella sektorn. Sven Estwall och Per Hägerö blir styrelseledamöter. Sven Estwall, Partner i NFT Ventures, har närmare 40 års erfarenhet från finansmarknaden. Han har bland annat varit med om att bygga upp ICA Banken, varit chef för VISA och Master Card i Norra Europa och senast VD för SEB-ägda Eurocard. Per Hägerö har i sina roller som CTO och CMO på olika företag lång erfarenhet av strategi och utveckling av digitala produkter och tjänster. Inom styrelseverksamhet har Per Hägerö tidigare bland annat varit styrelseordförande för AIK Fotboll AB. 

Hemad Razavi, Direktos grundare och VD, är majoritetsägare i Direkto genom Razavi Ventures AB och ingår även i styrelsen. Hemad Razavi har 20 års erfarenhet av bank och finans och var innan han blev egen företagare institutionell aktiemäklarchef på DNB i Oslo och har jobbat för ett antal banker i Los Angeles, London och Stockholm, däribland Bank of America, American Express, Nordea och Handelsbanken.

Majoriteten av det nya kapitalet som Direkto tar in är öronmärkt för markandsföring för att fortsätta på den resa som bolaget påbörjade i maj 2017. Direkto vill bidra till tillväxten i branschen, fortsätta ta marknadsandelar och vill uppfattas av kunder och partners som den "schyssta låneförmedlaren”. 

- Sju av tio vet idag inte vilka fördelar det finns med att vända sig till en låneförmedlare när man ska ansöka om lån utan säkerhet, säger Hemad Razavi. 

Hemad Razavi menar också att låneförmedling som bransch har fått ta oförtjänt mycket kritik från både media och allmänheten baserat på att journalister, politiker och låntagare felaktigt associerar låneförmedling till sms och snabblån med höga räntor vilket han menar inte stämmer.

Hemad Razavi kommenterar:

- Det som man kallar för "snabblån" och "sms-lån" är endast fyra procent av privatlånemarknaden. Den absoluta majoriteten av lånevolymen som vi förmedlar är till för att köpa bil, renovera bostäder, finansiera olika projekt, täcka upp för oförutsedda kostnader och för att betala bort dyrare lån och krediter. 

Ambitionen är att vara den bästa låneförmedlaren på marknaden med fokus på att förmedla lån med låga räntor och att på allvar ta upp kampen mot storbankernas fortsatta dominans. Direkto ska stå för ansvarfull låneförmedling och erbjuda kvalitativ rådgivning. Vårt mål är att till varje ny kund kunna förmedla lån med den bästa räntan givet kundens förutsättningar. Det möjliggör vi genom att samarbeta med snart 20 banker som tillsammans erbjuder den bästa möjliga räntan till våra kunder.

 

 

För mer information, vänligen kontakta:
Hemad Razavi, VD, Direkto AB
Mobil: +46 (0) 760 31 95 00
Email: hemad.razavi@direkto.se

Läs fler artiklar