Pressrelease

Av: Crunchfish

Crunchfish tecknar avtal med amerikansk drönartillverkare avseende geststyrning

Publicerad: 15 may 2018 15:43

Uppdaterad: 15 may 2018 15:43

Nasdaq First North-noterade Crunchfish har tecknat avtal med en San Francisco-baserad tillverkare av pilotlösa drönare. Crunchfishs geststyrningsmjukvara kommer att användas i drönarnas applikationer för snabb interaktion på avstånd, samt erbjudas till de av motpartens kunder som vill utveckla egna applikationer. 

Det amerikanska företaget utvecklar och tillverkar drönare samt applikationer för att styra dessa. Navigations- och pilotsystemet är helt självstyrande och avancerade algoritmer för datorseende gör det möjligt för drönaren att undvika hinder samtidigt som den ser omgivningen i 3D.

Bolaget utvecklar drönare för både konsument- och företagsmarknaden vilka kan användas för exempelvis videoinspelning, inspektion, automatiserad paketleverans och övervakning. 

Den kommersiella lanseringen kommer att ske under andra halvåret 2018. 

Avtalet ger motparten rätten att använda Crunchfishs geststyrningsmjukvara i egna applikationer kopplade till drönaren samt att erbjuda programvaran till de av sina kunder som avser att utveckla egna drönarapplikationer.

"Att Crunchfishs geststyrningsteknologi möter de komplexa krav som interaktionen med en förarlös drönare ställer är ett viktigt erkännande av vår teknologis styrkor. Vårt huvudsakliga fokus är visserligen att adressera den industriella AR-marknaden men det är alltid glädjande att vår geststyrningsteknologi uppmärksammas och efterfrågas inom andra tillväxtområden, säger Joakim Nydemark, VD för Crunchfish.

För ytterligare information, kontakta:

Joakim Nydemark, VD på Crunchfish
joakim.nydemark@crunchfish.com
0706 35 16 09

Certified Adviser: Sedermera Fondkommission.

Denna information är sådan information som Crunchfish AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s Marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 maj 2018. 

Om Crunchfish
Crunchfish utvecklar och marknadsför AR-teknologi som skapar nya interaktionsmöjligheter för m-handel och industriella samt sociala applikationer. Vår produkt Touchless A3D® gör det möjligt att styra enheter med gester. Vår mjukvaruplattform aBubbl® skapar innovativa m-handelslösningar och gör det möjligt att aktivera AR i vilken applikation som helst. Crunchfishs teknologier licensieras till både hårdvarutillverkare och applikationsbolag och finns för närvarande tillgänglig i miljontals enheter från globala aktörer. Crunchfish är noterat vid Nasdaq First North sedan 2016. Företaget grundades 2010 och har huvudkontor i Malmö. Besök crunchfish.com för ytterligare information.

Följande bilagor finns för nedladdning: