ARKITEKTEN BAKOM AIAR: S AI-DRIVNA MODELL FÖR MOBILT LÄRANDE

Pressrelease

Av: AIAR

ARKITEKTEN BAKOM AIAR: S AI-DRIVNA MODELL FÖR MOBILT LÄRANDE

Publicerad: 17 jan 2018 10:19

Uppdaterad: 17 jan 2018 10:19

Idag utgör digital data en omfattande del av vardagen. På samma sätt som elektricitet driver TV-apparater, lampor och datorer i den analoga världen så är data det osynliga bränslet bakom den digitala.

- I en så pass dataorienterad venture som AIAR är Chief Data Officer en av de kanske viktigaste rollerna. Rekryteringen inför den rollen blir ju då självklart extremt känslig. Det är just därför vi med stolthet kan gå ut med att vi hittat det globalt mest perfekta valet, berättar Rufus Lidman, VD för AIAR.

Stjärnan heter Xiaoyan Zhang. Zhang har en master i matematik och djup erfarenhet inom ML-modellering, deep learning, AI, NLP och image recognition. Hon har arbets- och ledningserfarenhet från högteknologiska IT-konsultföretag och har arbetat i datacentret på ett av de största IT-företagen i Kina. I hennes roll som CDO på AIAR bygger hon nu grundstrukturen till företagets AI-modell.

- Vi bygger in matematiska algoritmer i produkten som avläser och fastställer varje individuell användares optimala lärandemönster, förutspår hur denne kommer prestera i framtida lärandeinteraktioner och serverar sedan det mest optimala lärandespåret på ett silverfat, förklarar Xiaoyan.

Så kallad ’AI model-based reasoning’ drar nytta av deduktionsmetoder som på flera sätt påminner om en mänsklig ämnesexperts beslutsfattningsförmåga. I kombination med tillräckligt korrekt data kan AI-modellen sedan dra så pass matematiskt pricksäkra slutsatser att varje enskild individ smidigt guidas genom det mest effektiva inlärningssättet.

- Den datadrivna AI-modell som Xiaoyan bygger kommer inte bara automatiskt personalisera lärandet för användarna av plattformen, utan även optimera varje konsuments personliga lärande, berättar Rufus Lidman.

AI-modellen är en nyckelingrediens i det globala ekosystem för lärande som AIAR lanserar. Med hjälp av AI-driven personalisering, ett slutet kryptovalutesystem för livslångt lärande samt en blockkedjesäkrad certifiering bygger AIAR en global distributionsplattform för AI-lärande som demokratiserar lärandet för hela världens människor i allmänhet, och för asiatiska marknaden i synnerhet.

 

Rufus Lidman – CEO  |  rufus.lidman@aiar.com  |  +46 733 90 18 80  

Théreèse Lundquist – CMO | therese.lundquist@aiar.com | +46 702 22 50 95

Eriksbergsgatan 10, 114 30,

Stockholm, Sweden

https://www.aiar.com/

 

Följande bilagor finns för nedladdning: