Breakit - Getinge och Verb Surgical Inc. tillkännager strategiskt partnerskap för utveckling av digitala lösningar inom kirurgi

Pressrelease

Av: Getinge

Getinge och Verb Surgical Inc. tillkännager strategiskt partnerskap för utveckling av digitala lösningar inom kirurgi

Publicerad: 30 nov 2017 23:00

Uppdaterad: 30 nov 2017 23:00

Getinge, en global ledare inom medicinteknik, och uppstartsföretaget Verb Surgical Inc. baserat i Silicon Valley, USA, som utvecklar en nästa generations plattform för kirurgi, tillkännagav idag ett nytt strategiskt partnerskap.

9688dda9dd3d7c07_800x800ar.jpg

I detta partnerskap kommer Getinge och Verb Surgical att kombinera sina kunskaper och styrkor för att kunna erbjuda vad som ser ut att kunna bli en banbrytande plattform för nästa generations kirurgi. Getinge & Verbs lösning för Kirurgi 4.0, eller digital kirurgi, kommer att omfatta robotteknik, avancerad visualisering, avancerad instrumentering, operationssalsintegration, anslutbarhet och dataanalys/AI. Samarbetet innebär att Getinge kommer in på området för robotkirurgi med en av de mest lovande aktörerna på området, samtidigt som Verb kan ta del av Getinges mer än hundraåriga erfarenhet inom hälso- och sjukvård.

”Dagens tillkännagivande är en viktig milstolpe i de tekniska satsningar som Getinge gör för att kunna erbjuda våra kunder toppmoderna lösningar för sina patienter. Som en global ledare inom medicinteknik är Getinge stolt över att få samarbeta med Verb för att driva forskning och innovation framåt och förändra den medicinska industrins framtid, samtidigt som vi för vårt arv vidare som leverantör av kompletta lösningar”, säger Mattias Perjos, VD och koncernchef för Getinge.

Getinge och Verb kommer tillsammans att utforska och utveckla en nästa generations plattform för kirurgi genom att kombinera Getinges ingående kunskaper inom upparbetning av instrument, operationssalsutrustning och IT-lösningar med Verbs expertkunskaper inom robotteknik, avancerad instrumentering, förbättrad visualisering, anslutbarhet och dataanalys/AI.

”Vi har alltsedan starten sagt att Verb kommer att vara ett företag med en öppen plattform, och vi vill arbeta med de bästa teknikerna och samarbetspartnerna i världen för att revolutionera operationssalen och den kirurgiska vården”, säger Scott Huennekens, VD och koncernchef för Verb Surgical. ”Vi är mycket glada över att kunna tillkännage detta partnerskap med Getinge, som tillför kompletterande tekniker i världsklass och ett globalt fotavtryck när vi går vidare med att demokratisera kirurgin över hela världen.”

Om Verb Surgical  

Verb Surgical Inc. utvecklar en digital kirurgisk plattform som bygger på teknik från Verily (tidigare Google Life Sciences) och Ethicon Endo-Surgery, Inc., en del av Johnson & Johnson Medical Devices Companies. Verbs plattform kommer att omfatta robotteknik, visualisering, avancerad instrumentering, anslutbarhet och dataanalys/AI (artificiell intelligens). Företaget grundades 2015 för att skapa framtidens kirurgi genom att göra teknik och information tillgänglig för fler patienter världen över och därmed förbättra resultaten och minska den totala vårdkostnaden. Verbs mål är att "demokratisera kirurgin" genom att omvandla teknik och information till åtgärder som gör skillnad. 

Om Getinge 

Getinge är en global leverantör av innovativa lösningar för operationssalar, intensivvårdsenheter, sterilcentraler samt företag och institutioner inom hälso- och sjukvård och farmaceutisk industri. Våra personliga erfarenheter och nära samarbeten med kliniska experter, vårdpersonal och specialister inom medicinteknik gör det möjligt för oss att bidra till en förbättrad vardag för människor, nu och i framtiden. 


För mer information kontakta:


Verb Surgical Inc.
E-mail: media@verbsurgical.com 

Getinge
Anna Appelqvist
Vice President Corporate Communication
E-mail: media@getinge.com
Tel.: +46 (0)10 335 5906

Följande bilagor finns för nedladdning: