Därför raderar Arianna Huffington medarbetarnas mejl

Huffington Post Thriwe Global Effektivitet
Därför raderar Arianna Huffington medarbetarnas mejl

Arianna Huffington. Foto: The Canadian Press.

Sara Lindmark

Reporter

Är detta världens bästa knep för att komma tillbaka till jobbet utvilad?

I dag arbetar Arianna Huffington inte längre med nättidningen Huffington post utan satsar helhjärtat på hälsostartupen Thrive Global. Hon anser att vi behöver införa en “tredje parameter” i vårt liv som inte fokuserar på pengar och makt utan på inre välbefinnande och återhämtning. 

I en artikel publicerad i Harvard Business Review avslöjar hon sitt trick för att medarbetarna ska lyckas släppa jobbet totalt under semestern.

Hon ser helt enkelt till att auto-radera deras mejlkorgar med hjälp av verktyget “Thrive away”.

“Det hela är väldigt enkelt. När du är på semester får folk ett mejl som säger vilket datum du kommer tillbaka. Men verktyget raderar mejlet omedelbart. Om det är något viktigt så kan avsändaren alltid skicka om det”, skriver Arianna Huffington.

Sajten Quartz testade att mejla en semestrande anställd på Thrive och fick det automatiska meddelandet: “Tack för ditt mejl. Jag är på semester till den 27 augusti. Om det är brådskande var god mejla NN. Annars kontakta mig igen när jag är tillbaka eftersom detta mejl kommer att raderas”.

En av Arianna Huffingtons medarbetare beskriver hur befriande det är att komma tillbaka till jobbet och sätta sin egen agenda istället för att börja med att beta av andras to do-listor.

“Höga chefer och vd:ar som bryr sig om hur företaget presterar på lång sikt måste uppmuntra riktig semester och själva gå i bräschen för det. De kan förklara att de själva inte kommer att vara anträffbara, inte läsa mejl eller ens göra det möjligt för mejl att poppa upp i deras inkorgar under semestern”, föreslår Arianna Huffington.

Känns metoden alltför läskig på grund av risken att missa något riktigt viktigt? Nyligen gav effektivitetsexperten Petra Brask ett råd som kanske kan fungera som en gyllene medelväg. Läs gärna den artikeln här om du missat!

Läs fler artiklar
LÄS MER