Eniros storägare: Jag har ingen avsikt att sälja några aktier

Eniros storägare: Jag har ingen avsikt att sälja några aktier

FOTO: FREDRIK SANDBERG / TT/ Pressbild från Eniro

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Eniros storägare Staffan Persson lämnar sökbolagets styrelse. Han skriver dock i ett sms till Breakit att han tänker behålla sina aktier, som på torsdagen rasade i värde med ytterligare 20 procent.

Eniros delårsapport på torsdagsmorgonen var allt annat än munter läsning. Att kvartalet skulle bli dåligt var redan väntat sedan vinstvarningen i maj. Det blev dock ännu värre än befarat.

Bolaget gjorde en brakförlust på sista raden, även om ledningen hellre lyfter fram det mer smickrande måttet EBITDA (rörelseresultat före ned- och avskrivningar).

Dessutom meddelade bolaget i samband med rapporten att Staffan Persson lämnar styrelsen. Han är Eniros största ägare av kött och blod - övriga större ägare är fonder.

Ett litet ljus i det till synes kompakta mörkret för aktieägarna är dock att Staffan Persson inte säger sig ha för avsikt att sälja sina aktier.

Storägaren avböjde under torsdagen en intervju med Breakit men skriver i ett sms följande:

"Jag har ingen avsikt att sälja några aktier".

Ett tänkbart scenario för framtiden är att Aftonbladets tidigare vd Anna Settman, som sitter i Eniros styrelse, kommer att representera Staffan Persson där. Hon leder bland annat riskkapitalbolaget Springfield, där Staffan Persson är en av de största investerarna.

På frågan om tanken är att Anna Settman ska representera hans ägande i styrelsen för Eniro svarar Staffan Persson följande i sms:et:

"Vad avser styrelseledamöter så är man enligt lag skyldig att företräda alla ägare. För övrigt tycker jag att styrelsen är utmärkt".

Transparens: Staffan Persson är även investerare i Breakit.

Läs fler artiklar
LÄS MER