Elon Musk slog vad på Twitter – nu har Tesla byggt världens största batteri

Breakit - Elon Musk slog vad på Twitter – nu har Tesla byggt världens största batteri

Foto: Tesla och TT

Finwire / Breakit

De brottas med långa leveranstider på elbilarna – men jättebatterier i Australien kan Tesla leverera i tid.

Elon Musk har gjort som han lovat och installerat ett batteripaket på hela 100 megawatt vid en vindkraftspark i södra Australien, rapporterar Mashable.

Tesla-chefen uppgav i somras att han skulle hinna med att få anläggningen på plats inom 100 dagar. Startdatumet var satt till den 29 september vilket innebär att han levde upp till löftet som gavs helt öppet i en konversation på twitter.

Det enda som återstår är tester för att fastställa att batterierna möter kraven från energioperatören AEMO och regeringen för delstaten South Australia.

Om allt faller väl ut kommer batterierna att kunna börja användas från och med den 1 december.

Bakom batteripaketet ligger det omfattande strömavbrott som drabbade 1,7 miljoner invånare i Australien förra hösten. Strömproblemen har även fortsatt under sommaren och den lokala regeringen har letat efter en hållbar lösning på problemen. Teslas batterier har nu tagits fram som lösning.

Efter det lovade Elon Musk att Tesla kunde bygga jättebatteriet på bara hundra dagar. Annars skulle han bjuda på det.Batterisystemet som är det största i världen kommer att kunna ge el till över 30 000 bostäder. Det är samma mängd bostäder som blev strömlösa under förra höstens strömavbrott.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER