Visuecare ska effektivisera äldreomsorgen – slukas av Tieto

Tieto Äldreomsorg
Visuecare ska effektivisera äldreomsorgen – slukas av Tieto

T.v: Cristina Petrescu, Tietos globala chef för offentlig sektor. Foto: Press samt Istockphoto

Jonas de Lange

Reporter

Det lilla startupbolaget Visuecare köps upp.

Visuecare har skapat ett slags planeringsverktyg för äldreomsorgen. Tanken är att all inblandad personal ska kunna lägga upp relevant information, planering och uppföljning på en och samma plats. Bolaget har gjort flera pilotprojekt tillsammans med olika kommuner som testat tjänsten.

Hittills har omsättningen varit i princip obefintlig eftersom tjänsten fortfarande är i ett testskede. Trots det slukas nu bolaget av den stora IT-koncernen Tieto.

"Det är jätteroligt tycker vi som startat bolaget. Vi har jobbat med det här i tre år och sett stora vinster i omsorgskvalité och tidsbesparing för personal", säger Lars Franzén, vd och medgrundare av Visuecare.

Att de säljer så snart förklarar Lars Franzén med möjligheterna tjänsten får med just Tieto.

"Utmaningen för oss har varit att få tjänsten integrerad mot journalsystemen. Där är Tieto största leverantör så det var väldigt naturligt att prata med dem. Jag tror att tjänsten kommer få riktigt stor spridning nu, tack vare Tieto, på ett sätt som vi inte hade kunnat göra själva", säger han.

Tieto är en storspelare när det kommer till IT-konsulter och sysselsätter 14.000 experter i 20 länder. Bolaget omsätter nästan 15 miljarder kronor varje år.

Hur mycket Tieto betalar i affären har inte parterna gått ut med, men klart är att IT-bolaget köper 100 procent av Visuecare kontant. Våren 2016 värderades Visuecare till drygt 7 miljoner kronor, enligt uppgifter från Bolagsverket.

“Många kunder står inför den dubbla utmaningen att driva verksamheten mer effektivt samtidigt som de måste ta fram nya och förbättrade tjänster för medborgarna. Äldreomsorgen är ett område där det finns en växande efterfrågan på effektivare lösningar. Det här förvärvet är ett ytterligare steg för att stärka vår roll inom vård- och omsorgssektorn”, säger Cristina Petrescu, global chef för offentlig sektor, Tieto.

Läs fler artiklar
LÄS MER