Ökad förlust för Simris Alg

Simris alg
Ökad förlust för Simris Alg

Fredrika Gullfot på Simris Alg. Foto: TT

Direkt / Breakit

Fredrika Gullfots alg-startup fortsätter att gå med förlust.

Simris Alg, som odlar alger och som tillverkar kosttillskott, redovisar en rörelseförlust på 5,7 miljoner kronor för det tredje kvartalet.

Nettoresultatet för bolaget som är listat på First North landade på -5,8 miljoner kronor samtidigt som nettoomsättningen under perioden uppgick till knappt nästan 0,3 miljoner kronor, det är något mer än motsvarande kvartal förra året.

I augusti i år kom ett stort jubel från bolaget när The Food Safety Authority of Ireland gjort klart sin granskning och kommit fram till att företagets alger kunde godkännas som livsmedel inom EU.

I slutet av oktober var det istället besvikelse när det visade sig att det beslutet skulle skjutas upp ett par månader efter att flera länder kommit in med synpunkter. 

I rapporten skriver vd Fredrika Gullfot att företaget nu lämnat in sina svar och att ärendet kommer att avgöras 17 april nästa år. Därefter räknar man med försäljningsstart i Sverige och EU under andra kvartalet 2018. 

"Med hänsyn till försenad försäljningsstart räknar vi med att kassan täcker våra verksamhetskostnader i ytterligare sex månader. Såsom vi tidigare aviserat räknar vi med att utnyttja årsstämmans bemyndigade att emittera nya aktier motsvarande upp till 30 procent av befintligt aktiekapital", skriver bolaget i rapporten.

Läs fler artiklar
LÄS MER