Sydkoreanska banker nobbar Face ID i nya Iphone X

Apple ansiktsidentifikation Iphone X
Sydkoreanska banker nobbar Face ID i nya Iphone X

Finwire / Breakit

Flera sydkoreanska banker tänker inte tillåta sina kunder att logga in med hjälp av Face ID.
Det efter att en forskare har visat att det går att lura med en enkel mask.

Ett större antal sydkoreanska banker tänker inte godkänna tekniken för ansiktsigenkänning i Apples nya flaggskeppstelefon iPhone X. Bakgrunden är rapporter som höjt frågetecken kring teknikens säkerhet, vilket gör bankerna tveksamma till att införa den biometriska tekniken, skriver Yonhap News.

Det ska röra sig om runt 20 banker som uttalat att man inte tänker erbjuda ansiktsigenkänning som en autentiseringsmöjlighet vid inloggning. Med tanke på att iPhone X inte har någon fingeravtryckssensor kommer sydkoreanska kunder alltså inte kunna använda sig av biometrisk inloggning utan är hänvisad till andra autentiseringsmetoder.

I förra veckan visade en vietnamesisk forskare inom IT-säkerhet hur det är möjligt att lura Face ID med hjälp av en 3d-printad mask.

"Lokala banker är ännu inte förberedda för säkerhetsfunktionen Face ID. Men med ökningen av iPhone X-försäljningen och när säkerhetsteknik bevisas måste bankerna följa den digitala trenden", säger Kim Jong-ki vid Korea Institute for Industrial Economics & Trade.

Globalt har vissa banker i Storbritannien, Australien, Nya Zeeland och Kanada bekräftat att man inför stöd för Face ID.

Läs fler artiklar
LÄS MER