Gör som Tictails vd Carl Waldekranz – tala ut hos startup-terapeuten i Silicon Valley

Breakit - Gör som Tictails vd Carl Waldekranz – tala ut hos startup-terapeuten i Silicon Valley

Startup Therapy: Carl Waldekranz på Tictail ringde upp startup-terapeuten Jonathan Horowitz för att få coaching. Prova du med!

Att driva en startup kan vara fantastiskt – men också innebära enorm stress och ångest. Med Startup Therapy får du en unik möjlighet att få rådgivning av ett proffs i Silicon Valley.

”Hej, Jonathan. Det är Carl från Tictail som ringer. Jag skulle vilja bolla några tankar och funderingar som upptar en del av min tid just nu.”

”Sure. Inga problem, jag hjälper gärna till.”

”Jag tycker det här är spännande men också lite läskigt att prata om saker jag tänker på och utmanas av, med en främmande röst på telefon."

”Jag förstår det, och du är inte ensam om att känna så.”

Så här inleds ett 45 minuter långt samtal mellan Tictails grundare och vd Carl Waldekranz och terapeuten och coachen Jonathan Horowitz, grundare av San Francisco Stress and Anxiety Center och expert på att hjälpa entreprenörer i startupvärlden att hantera de utmaningar och problem som kan uppstå där.

Carl Waldekranz är först ut i Lufthansas kampanj Startup Therapy, där även du som entreprenör har möjlighet att boka in en session hos Jonathan Horowitz. En möjlighet för dig som har funderingar kring din roll som grundare, vd eller anställd på en startup och vill prata med någon som kan bidra med nya perspektiv.

Och Jonathan Horowitz tycker om att arbeta med entreprenörer.

”I jämförelse med andra klienter är de ofta fokuserade, resultatorienterade och ganska självmedvetna. Många kommer till mig och säger ‘Jag vill arbeta med det här problemet och förstå hur jag ska tackla det för att komma vidare’”, säger han.

Det är över 800 mil från Sverige till Silicon Valley, men entreprenörlivets drömmar och drivkrafter är lika starka på båda sidor Atlanten. Fast vad gäller baksidan – oron, motgångarna, misslyckandena – tycks det finnas en kulturskillnad i hur vi hanterar den. I USA kan misslyckanden ses som något positivt, något man måste gå igenom för att kunna lyckas.

”När jag jämför med vänner i Europa verkar det som att amerikaner har lättare för att diskutera de här sakerna, och dessutom be om hjälp”, säger Jonathan Horowitz vars klienter ofta är drivna entreprenörer som upplever att de står och stampar, att de hålls tillbaka.

”Somliga handskas med ångest och stress, andra har svårt att hitta fokus eller motivation. Många försöker hitta ett syfte och en riktning. Som entreprenör är det lätt att känna att du är i en bubbla, att du är den ende som har de här problemen. Jag hjälper dem att hitta en väg genom svårigheterna.”

Känner du igen dig? Lite grann? Mycket? Nu får du en supermöjlighet att också vända svårigheter och utmaningar till något positivt och utvecklande. Gå in på startuptherapy.se idag och att boka in en session hos Jonathan Horowitz helt utan kostnad. Anmälningstiden pågår 20-26 november.

På startuptherapy.se kan du även höra samtalet mellan Carl Waldekranz och Jonathan Horowitz i dess helhet.

Detta är en sponsrad artikel från Lufthansa som med Startup Therapy hoppas kunna hjälpa svenska entreprenörer att lyckas genom att injicera lite amerikansk mentalitet – där misslyckande och risktagande diskuteras öppet och ses som något positivt.

Läs fler artiklar
LÄS MER