Sångaren Eric Saade blir delägare i svenska dejtingappen 7heaven

7 Heaven Dejting-appar
Sångaren Eric Saade blir delägare i svenska dejtingappen 7heaven

Foto: 7heaven

Sara Lindmark

Reporter

Eric Saade ska hjälpa den svenska dejtingappen 7heaven att växa utanför Sverige. Artisten går in som delägare i företaget.

Den nya dejting-appen som vi tidigare skrivit om, lanserades i maj och sticker ut från sina konkurrenter genom att det enbart går att ladda upp bilder som är max sex timmar gamla. Syftet är att minska osäkerheten kring hur de potentiella dejterna verkligen ser ut.

Nu går Eric Saade in som delägare i företaget. Hur många procent han äger vill Stefan Bergström, medgrundare och vd för 7heaven inte avslöja, men säger:

“Han är inte majoritetsägare på något sätt men det är definitivt ett bra ägande. Tanken är att han ska kunna använda sitt stora community i sociala medier för att få feedback på appen och hjälpa till att förbättra den".

Hur hittade då 7heaven och Saade varandra? Stefan Bergström berättar att hans äldsta dotter är ett riktigt Saade-fan och när hon fyllde 18 år i januari kontaktade han artistens manager, Tomas Lingman, och frågade om Eric skulle kunna tänka sig att spela in en videohälsning åt henne.  

“Tomas frågade vad jag pysslade med och blev intresserad för han och Eric hade tydligen tittat på dejtingappar tidigare. Vi hade lite möten under våren och sen valde Eric att gå in som delägare”.

Kan det inte finnas risker med att använda kändisar som marknadsföringsmetod?
 

“Det gäller ju att hitta influenser som blir rätt för vår målgrupp och det tror vi att Eric är. Han har extremt god kontakt med sitt community och är en väldigt driven och tydlig affärsman”, säger Stefan Bergström.

Målet är att ta appen utanför Sveriges gränser. Hittills har 7heaven tagit 4,5 miljoner kronor i riskkapital. Målet är att ta in ytterligare 15-20 miljoner för att expandera till nya marknader.

“När vi går in i till exempel England är tanken att göra likadant med en engelsk artist", säger Stefan bergström.

Läs fler artiklar
LÄS MER