Ericsson på väg sälja hela mediedelen – till reapris

Ericsson
Ericsson på väg sälja hela mediedelen – till reapris

Börje Ekholm, vd Ericsson. Foto: TT

Direkt / Breakit

"Vd:n Börje Ekholm tvingas ta kortsiktiga beslut".

Försäljningen av Ericssons medieverksamhet, som aviserades i mars, är nära, enligt flera centralt placerade källor till SvD Näringsliv.

Man ska dock inte räkna med en hög prislapp, och det finns skäl till att fundera på om affären ger så stora kostnadsbesparingar som hade man hoppas på, skriver tidningen.

"Det är svårt att fjärma sig från tanken att media kunde haft en framtid även hos Ericsson om bolaget varit mer restriktiva historiskt när ett pärlband av bolag inom området köptes upp för hisnande summor", heter det.

Två eller tre amerikanska riskkapitalbolag uppges vara kvar i processen. Runt tre miljarder kronor är en rimlig prislapp på medieverksamheten under rådande förutsättningar, menar källor med insyn.

"Den episka omfattningen av Ericssons kris men också aktieägarnas krav på snabba resultat tvingar Börje Ekholm att ta många drastiska beslut och agera tillsynes kortsiktigt. Den pågående försäljningsprocessen av medieverksamheten kommer visa sig vara ett av många sådana beslut", förutspår tidningen.

Läs fler artiklar
LÄS MER