Sugen på att starta fintechbolag? Här är idéerna riskkapitalisterna vill satsa på

NFT Ventures Creandum Fintech Stockholm 2017
Sugen på att starta fintechbolag? Här är idéerna riskkapitalisterna vill satsa på

Sofia Ericsson Holm, Emma Heimonen, Gunilla Herlitz och Sanna Westman. Foto: Jonas de Lange.

Jonas de Lange

Reporter

Budgetrobotar, ‘regtech’ och försäkringar är områdena man ska satsa på som fintechentreprenör.

Att bli techentreprenör är stekhett på landets handelshögskolor och tekniska universitet. Men vad ska man satsa på? Allt är ju redan gjort.

På Breakit och Finanslivs event Fintech Stockholm presenterade en investerarpanel idéerna de helst ville se.

“Jag är väldigt förtjust i affärsmodeller som bygger på data. Det finns till exempel en chatbot i USA där man kan fråga “har jag råd att äta middag för 100 dollar idag?”. Då går inte roboten bara in och kollar om du har pengar på kontot, utan den kollar hur mycket pengar du brukar lägga, vad du har för kommande räkningar och så vidare. Sedan är jag väldigt förtjust i serieentreprenörer. Det vill jag se mer av”, sade Sofia Ericsson Holm, investerare på Industrifonden.

Hon delade scen med Gunilla Herlitz, grundare av riskkapitalbolaget NFT Ventures, Emma Heimonen, ansvarig för digital innovation på Swedbank, och Sanna Westman, investerare på Creandum.

Förutom den amerikanska budgetroboten lyfte panelen även fram fintechprodukter som ger mer makt åt konsumenterna och dessutom försäkringar.

“Det är ett område där jag inte har så bra koll men jag har inte sett så mycket inom försäkringar, både hur man köper och förmedlar försäkringarna”, sade Sanna Wetsman och fortsatte:

“Ett annat intressant område är bolån. Det är en jättestor marknad ofta med väldigt dåliga villkor.”

Sofia Ericsson Holm hävdade också att det finns en hel kundgrupp inom fintech som är lite bortglömd.

“Media är alltid väldigt fokuserade på B2C (konsumentprodukter reds.anm) men det finns ju också B2B (företagstjänster reds. anm.) och tjänster som riktar sig direkt till bankerna. Regulatory tech och bolag som hjälper bankerna att bli bättre. Där finns det ett stort utrymme”, menade hon.

Läs fler artiklar
LÄS MER