Stillfront slår omsättningsrekord – rusar på börsen

Stillfront spelbranschen
Stillfront slår omsättningsrekord – rusar på börsen

Jörgen Larsson, vd på Stillfront. Foto: Press

Direkt / Breakit

Spelutvecklaren Stillfront slår omsättningsrekord under det tredje kvartalet. Aktien tog ett glädjeskutt när handeln inleddes på morgonen.

Stillfronts mobilspel War and Peace: Civil War, som lanserades global under oktober, har genererat initiala intäkter som är "mycket tillfredställande", enligt delårsrapporten.

"War and Peace har redan etablerat sig som en av gruppens största produkter med en intäktstakt som med råge kvalificerar det som en så kallat kärnprodukt, det vill säga har intäkter överstigande 5 miljoner kronor per år", skriver vd Jörgen Larsson.

Under kvartalet fortsatte lanseringen av Siege: Titan Wars. Totalt har spelet installerats av 1,8 miljoner användare och under kvartal tre var den totala bruttoomsättningen cirka 1,2 miljoner dollar, vilket är högst av Stillfronts samtliga produkter.

"Det omfattande arbetet med att lansera en produkt globalt av denna omfattning tar mycket tid och resurser, arbetet fortsätter i kvartal fyra med oförminskad kraft. Det är fortfarande för tidigt att bedöma Sieges fulla långsiktiga potential", heter det i delårsrapporten.

Enligt Stillfront fortsätter arbetet med utveckling av en uppföljare till Unravelpå uppdrag av Electronic Arts enligt plan.

Nettoomsättningen för Stillfront steg till 45,4 miljoner kronor under det tredje kvartalet, mer än en fördubbling jämfört med förra året. Det fick marknaden att reagarea positivt. En timme efter börsens öppning hade kursen gått upp över 8 procent. Stillfront har ett börsvärde på drygt 800 miljoner kronor, räknat från den nuvarande kursen.

Resultatet efter skatt landade på 6,6 miljoner kronor, tre gånger så mycket som förra året. 

Läs fler artiklar
LÄS MER