Zalandos förre Norden-boss tar in kapital till sin robotrådgivare Waizer

Waizer Privatekonomi
Zalandos förre Norden-boss tar in kapital till sin robotrådgivare Waizer

Michael Lindskog. Foto: Press / Istock.

Towe Boström

Reporter

Robotrådgivaren Waizer vässar kampen om kunderna och plockar in 7,5 miljoner kronor.
"Inte orolig över vad andra gör”, säger medgrundaren Michael Lindskog.

Waizer erbjuder en automatiserad digital tjänst för sparande, en så kallad robotrådgivare. Tjänsten använder sig av en algoritm för att ta fram individuella råd och förvaltningsstrategier till sina kunder.

Nu har Waizer genomfört sin första finansieringsrunda och tagit in 7,5 miljoner kronor. Ett gäng privata investerare har gått in med Björn Algkvist i spetsen.

Waizer är ett systerbolag till förmånsplattformen Benify som äger Lifeplan. Bakom tjänsten står Lifeplan-grundaren Kalle Erlandzon tillsammans med Zalandos tidigare Norden-chef Michael Lindskog.

Vd:n Michael Lindskog säger att tjänstens kärna är helt färdigutvecklad och nu planerar bolaget att växla upp.

”Nu när produkten har nått en tillräckligt hög mognadsgrad och med de nya investerarna i ryggen kommer vi framöver fokusera på att driva aggressiv användartillväxt både på kort och lång sikt”, säger Michael Lindskog.

Allt fler aktörer har gett sig in i digital rådgivning, både traditionella banker och nya aktörer. Opti och Lysa är exempel på bolag som erbjuder robotrådgivning.

Michael Lindskog ser positivt på att nischen växer så att kunderna får en chans att jämföra de nya och traditionella alternativen.

”Så länge vi fokuserar på att erbjuda den bästa tjänsten och att göra våra kunder nöjda så är jag inte orolig över vad andra gör”, säger Michael Lindskog.

Läs fler artiklar
LÄS MER