Klart: Softbank pumpar in miljarder i Uber

Breakit - Klart: Softbank pumpar in miljarder i Uber

Foto: TT

Finwire / Breakit

Uber överens med japanska jätten – satsar åtta miljarder i taxiutmanaren.

Taxiappbolaget Uber har under helgen kommit överens om att sälja en del av sig självt till japanska Softbank, rapporterar AFP.

Uber gav själva besked om detta och sade att det handlar om ett konsortium som leds av Softbank och Dragoneer som tar upp aktieposten. Hur många aktier som säljs framgår inte.

Softbank har fram tills nu inte kunnat realisera en affär på grund av de interna bråken inom Ubers styrelse. Dessa har varit mellan Ubers tidigare vd Travis Kalanick och hedgefonden Benchmark som var ledande i att få Travis Kalanick att frånträda chefsrollen på Uber.

Enligt Techcrunch ska investeringen uppgå till 8,3 miljarder kronor, till en värdering på 580 miljarder kronor. Dessutom uppger Techcrunch att investerargruppen kommer att köpa upp aktier från anställda och andra aktieägare, för att totalt komma upp i en ägarandel på 14 procent av Uber.

Enligt uppgift har stridsyxan mellan Travis Kalanick och Benchmark nu lagts ned sedan parterna nått en överenskommelse. Denna går ut på att Benchmark tar tillbaka sin stämning mot Travis Kalanicks kontroll över två av styrelseplatserna samtidigt som Travis Kalanick i gengäld låter styrelsen få rösta om hans kandidater.

Läs fler artiklar
LÄS MER