Nintendo förbereder för ökad produktion av Switch under nästa år

Nintendo spelbranschen spel
Nintendo förbereder för ökad produktion av Switch under nästa år

Nintendo Switch Foto: Istockphoto

Finwire / Breakit

Nintendo Switch har blivit en jättesuccé. Nu ökar man produktionen.

Nintendo planerar att öka produktionen av sin spelkonsol Switch i början av nästa räkenskapsår som drar igång i april. Det skriver Wall Street Journal med hänvisning till källor.

Målet är att få fram mellan 25 och 30 miljoner enheter under året och enligt uppgift har Nintendo redan uppmärksammat underleverantörer om detta.

Samtidigt uppges siffrorna vara preliminära och kan revideras uppåt beroende på hur väl julförsäljningen går, sade uppgiftslämnarna.

Nintendo lanserade Switch i mars. Förväntningarna på den var låga eftersom konsolen var i form av en hybrid mellan traditionella spelkonsoler och mobilspel. Det som troddes kunna vara en nackdel har istället visat sig vara en fördel då konsumenter uppskattat flexibiliteten att kunna ta med sig produkten utanför hemmet.

Det positiva mottagandet har inneburit både en bättre försäljning än väntat och även då högre produktion. För räkenskapsåret som avslutas i mars 2018 förväntas produktionen av Switch landa på 17 miljoner enheter, baserat på hur många som hittills framställts och vad Nintendo uppgav vid senaste delårsrapporten i oktober.

Vissa industribedömare anser att Switch kan passera Nintendos bästsäljande spelkonsol Wii som har levererats i mer än 101,6 miljoner upplagor.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER