Spotify skrotar klassiska helgdagar: "Alla ska ha rätt att fira"

Spotify Arbetskultur Social policy
Spotify skrotar klassiska helgdagar: "Alla ska ha rätt att fira"

Katarina Berg, HR-chef på Spotify. Foto: Sanna Wolf Watz och Istockphotos.

Sara Lindmark

Reporter

Allmänna helgdagar är inte längre obligatoriska på Spotify. Hädanefter kan anställda runtom i världen välja att byta ut jul och påsk mot de högtider som ligger dem varmast om hjärtat.

Den här texten publicerades första gången i november 2017.

Den svenska musikjätten har tidigare hyllats för att ha infört betald föräldraledighet över hela världen. Nu inför Spotify en ny social policy och låter sina 3.500 anställda från 90 olika nationaliteter, bestämma vilka högtider de vill fira.

“Vår nya policy är utformad för att ge våra medarbetare den flexibilitet och frihet de behöver för att kunna fira de värderingar och den tro som ligger dem varmast om hjärtat”, säger Katarina Berg, global HR-chef på Spotify.

Julfirandet kan till exempel bytas mot Jom kippur som är en viktig helg inom judendomen och på samma sätt kan påskfirandet bytas mot till exempel Diwali som är en hinduisk ljusfestival.

Policyn är utformad för att uppmuntra till en större mångfald i arbetsstyrkan som i sig representerar alla musikfans runtom i världen.

“Alla ska ha rätten att fira och känna sig inkluderade, oavsett vilka de är, vad de tror på, var de kommer ifrån, eller var i världen de råkar jobba för tillfället”, säger Katarina Berg.

Läs fler artiklar
LÄS MER