Efter pengaregnet – nu rekryterar p-appen Natural Cycles toppforskare

Breakit - Efter pengaregnet – nu rekryterar p-appen Natural Cycles toppforskare

Raoul Schwerwitzl, Olle Lundberg, Vincenzo Lavorini och Elina Berglund. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Den svenska preventivmedelsappen Natural Cycles värvar en rad forskare och läkare till sin startup.

Natural Cycles har seglat upp som en storstjärna på preventivmedelshimlen. Det svenska bolaget, som vill ersätta p-piller med smarta algoritmer och en app, har vuxit så det knakar sedan bolaget fick en europeisk certifiering tidigare i år.

Idag stod det klart att Natural Cycles tar in en kvarts miljard kronor i riskkapital. Pengarna ska bland annat användas till att lansera appen på nya marknader, och personalstyrkan ska växa från dagens 40 till hundra personer om ett år.

Samtidigt meddelar bolaget nu att man gör en rad stjärnrekryteringar från forskarvärlden. 

Natural Cycles-grundaren Elina Berglund jobbade tidigare på det Nobelpris-belönade CERN-laboratoriet i Schweiz, och det är även därifrån hon nu plockar in forskarna Vincenzo Lavorini och Eleonora Benhar. Sedan tidigare jobbar även Olle Lundberg med forskning och utveckling i bolaget.

“Det är ett privilegium att ha några av världens skarpaste hjärnor inom fysik och matematik ombord, och deras erfarenhet och kunskap kommer leda till att Natural Cycles kan satsa ännu mer på forskning och produktutveckling" säger Elina Berglund.

Bolaget värvar även Anita Kraker von Schwarzenfeld, som jobbat med preventivmedel och kvinnlig hälsa på medicinjätten Bayer i 15 år. Läkaren Simon P. Rowland, som är medlem i The Royal College of Surgeons of England, värvas också.

"Vi tror på att alla ska ha möjlighet att välja ett preventivmedel som passar dem, och genom att satsa stort på forskning inom fertilitet och teknik kan vi skapa fler valmöjligheter för kvinnor världen över” säger Elina Berglund.

Läs fler artiklar
LÄS MER