Techprofilen Mikael Pawlo cashar in i Mr Green

Red Flag Mr. Green
Techprofilen Mikael Pawlo cashar in i Mr Green

Finwire / Breakit

Mikael Pawlo och fyra andra storägare i Mr Green gör affär på 168 miljoner.

Entreprenören och investeraren Mikael Pawlo har många strängar på sin lyra. För drygt ett år sedan drog han igång den omskrivna bokföringstjänsten Red Flag, han investerar flitigt i techsektorn (några exempel är Happy Pancake, Football Addict och faktiskt en mindre post i Breakit) och driver dessutom PPlist – en mejl-lista där mängder av svenska techprofiler är aktiva.

Nu får Mikael Pawlo loss en hel del pengar till nya investeringar då han säljer aktier i spelbolaget Mr Green, som han också varit med och grundat. Mikael Pawlo och fyra andra storägare (Henrik Bergquist, Fredrik Sidfalk och två icke namngivna säljare) i Mr Green säljer tillsammans aktier till ett värde av 168 miljoner kronor. Hur mycket Mikael Pawlo själv säljer framgår inte av informationen från bolaget men innan transaktionen ägde han drygt 1,1 miljoner aktier i spelbolaget som var värda runt 70 miljoner kronor.

Mikael Pawlo vill inte uppge hur mycket han själv säljer i transaktionen. På direkt fråga från Breakit om han ska investera pengarna i Red Flag säger han:

"Mitt fulla fokus ligger nu på Red Flag och det kräver också en del resurser".

I transaktionen som gjordes sent igår kväll efter börsens stängning såldes 3 miljoner aktier till svenska och institutionella investerare. Kursen sattes till 56 kronor per aktie via en så kallad accelererad bookbuilding-process.

Mr Green-aktien stängde igår på 60,75 kronor vilket innebär att aktierna såldes med en rabatt på 7,8 procent.

På grund av en stark efterfrågan utökades antalet aktier från ursprungligen tänkta 2 miljoner till 3 miljoner.

De fem säljarna har gått med på en så kallad lockup innebärande att de inte får sälja några fler Mr Green-aktier de närmaste tre månaderna.  

Carnegie och SEB ansvarade för transaktionen.

Läs fler artiklar
LÄS MER