Sista dagen på jobbet – då raderade hen Donald Trumps twitterkonto

Breakit - Sista dagen på jobbet – då raderade hen Donald Trumps twitterkonto

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Många har nog varit sugna men ingen har vågat – fram tills i natt. Då raderade en anställd på Twitter den amerikanska presidentens Twitterkonto.

Donald Trump har själv sagt att han aldrig hade blivit president om det inte varit för hans berömda twittrande. Via hans personliga konto @RealDonaldTrump har han flitigt spridit sitt budskap om hur han ska göra "america great again". 

Men i natt var det alltså stopp för detta både älskade och hatade sätt för presidenten att kommunicera. 

Plötsligt försvann nämligen världens mest citerade twitterkonto från den sociala plattformen och läsare möttes i stället av ett felmeddelande.

Elva minuter senare var det dock tillbaka och Twitter skyllde först händelsen på ett mänskligt misstag. En kort tid därefter återkom man dock med vad som var den riktiga förklaringen. 

En person anställd på Twitters support gjorde sin sista dag och passade då på att radera Donald Trumps konto. Tilltaget uppmärksammade naturligtvis, Trumps konto har över 40 miljoner följare, och Twitter säger nu att man ska göra en ordentlig genomgång av händelsen.

Trump har varit i blåsväder flera gånger för sitt twittrande och har många gånger anklagats för att bryta mot Twitters regler. Bolaget har då motiverat att man inte stänger av USA:s president med att hans uttalande har nyhetsvärde och allmänintresset.

Inatt kunde han dock fortsätta twittra från det officiella kontot för amerikanska presidenter, @potus.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER