Fingerprint Cards bekräftar sensor i Razer Phone

Fingerprint Cards Fingerprint
Fingerprint Cards bekräftar sensor i Razer Phone

Foto: TT

Finwire / Breakit

Fingerprint Cards bekräftar nu att det är företagets i den nya telefonen Razor Phone.

Med telefonen ger sig amerikanska Razer in i smartphonebranschen efter att ha köpt upp Nextbit tidigare i år. Nextbit hann med att släppa en telefon som också hade sensor från det svenska biometribolaget.

Razer Phone har en skärm på 5,7 tum, Snapdragon 835-chip och hela 8GB i internminne. På sidan sitter strömknappen där fingeravtryckssensor integrerats på ett liknande sätt som i flera Sony-lurar. Finwire har under morgonen rapporterat om telefonen och att det rörde sig om en sensor från Fingerprint Cards enligt uppgifter från tekniksajten Swedroid.

Razer är tidigare mest kända som en tillverkare av speltillbehör och är just nu aktuella med en börsnotering i Hongkong. Häromdagen framgick att bolaget är på väg att ta in motsvarande cirka 4,6 miljarder kronor och handeln i aktierna inleds den 13 november.

Bakom Razer står flera aktörer, däribland amerikanska Intel och Hongkong-miljardären Li Ka-shing. Bolaget planerade för två år sedan en börsnotering i USA men skrotade den på grund av ogynnsamma marknadsförhållanden.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER