Ola Rollén kan ha tagit del av hemlig information om Fingerprint

Breakit - Ola Rollén kan ha tagit del av hemlig information om Fingerprint

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT /

Towe Boström

Reporter

Rättegången mot Hexagons vd Ola Rollén, som misstänks för insiderhandel i bolaget Next Biometrics, startade i veckan.
Samtidigt framkommer uppgifter om att Ola Rollén kan ha haft tillgång till hemliga uppgifter i Fingerprint, uppger Dagens industri.

I veckan startade rättegången mot Hexagons vd Ola Rollén. Han misstänks ha gjort sig skyldig till insiderbrott i samband med ett aktieköp i Fingerprint-konkurrenten Next Biometrics för runt två år sedan.

Ola Rollén nekar till anklagelserna och riskerar sex års fängelse vid en fällande dom.

Nu rapporterar Dagens industri att Ola Rollén kan ha haft tillgång till hemlig information i Fingerprint Cards under samma period.

Uppgifterna bottnar i ett mail som figurerat under den pågående rättegången, och uppges tyda på att Ola Rollén vetat att Fingerprint skulle höja sin intäktsprognos en vecka innan det kommunicerades från bolaget.

Ola Rollén hade ingen officiell roll i Fingerprint vid tidpunkten, men bekräftade några månader tidigare i en intervju med Breakit att han köpt B-aktier i Fingerprint i spannet 1-1,5 miljoner aktier.

Dagens industri citerar ett mail som ska ha skickats från Ola Rollén till Nexts vd den 2 oktober 2015.

”Jag fick nyheter i går om att de (Fingerprint, Di:s anm.) kommer att leverera mer än 400 miljoner sensorer under 2016 och att deras andra halvår till och med blir starkare än förväntat”, står det att läsa.

Det var sex dagar innan Fingerprint meddelade att man ändrade sin intäktsprognos. 

Här kan ni läsa mer om bakgrunden till åtalet. 

Läs fler artiklar
LÄS MER