Svenska sensorbolaget vinstvarnar

Breakit - Svenska sensorbolaget vinstvarnar

Håkan Persson, vd Precise. Foto: Press

Finwire / Breakit

Precise Biometrics vinstvarnar och räknar nu med förlust för helåret

Sensorbolaget Precise Biometrics vinstvarnar och räknar med att helåret kommer innebära en förlust för bolaget.

Konkurrensen är hård och försäljningen har inte ökat i enlighet med bolagets tidigare kommunicerade bedömning. Försäljningen för helåret 2017 revideras ner till intervallet 60-70 miljoner kronor jämfört med tidigare bedömning om cirka 83 miljoner kronor.

Till följd av den svagare försäljningsutvecklingen kommer bolaget att visa en rörelseförlust, vilket avviker från den tidigare bedömningen att helåret 2017 skulle resultera i ett positivt rörelseresultat, skriver bolaget i ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

"Preliminär royaltyrapportering från Precise Biometrics kunder visar att royaltyintäkterna under tredje kvartalet 2017 inte ökat enligt tidigare bedömning. I den hårda konkurrensen på marknaden för kapacitiva sensorer, som domineras av ett fåtal större sensortillverkare, har bolagets kunder vunnit färre projekt och tilldelats lägre volymer än tidigare bedömts", skriver vd Håkan Persson.

"Försäljningsutvecklingen kommer också innebära att royaltyintäkterna under fjärde kvartalet 2017 blir lägre än tidigare förväntat", heter det vidare.

Precise Biometrics föll med 7,3 procent på börsen under torsdagen och stängde vid 1,90 kronor i spåren av Fingerprint Cards svaga rapport.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER