Löwengrip kan casha in 100 miljoner – förhandlar med köpare

Löwengrip Care & Color
Löwengrip kan casha in 100 miljoner – förhandlar med köpare

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Entreprenören och bloggstjärnan Isabella Löwengrip förhandlar om att sälja delar av sitt företagsbygge, kan Breakit avslöja.
"Säljer bara till rätt värdering", säger hon.

Entreprenören och bloggstjärnan Isabella Löwengrip har haft en imponerande tillväxt för sin bolagskoncern det senaste året. Guldklimpen i hennes bolagsportfölj är skönhetsmärket Löwengrip Care and Color, LCC. Med hjälp av sin blogg har Isabella Löwengrip snabbt etablerat LCC både i Sverige och internationellt.

I år väntas omsättningen öka med nästan 60 procent till 55 miljoner kronor. Och trots den kraftiga tillväxten gör bolaget vinst - i år är prognosen för rörelseresultatet runt 10 miljoner kronor.

Men nu vill Isabella Löwengrip och hennes medgrundare Pingis Hadenius gasa expansionstakten ytterligare. Målsättningen är att LCC inom fem år ska omsätta över en miljard kronor och för att lyckas med den aggressiva målsättningen behöver de två entreprenörerna hjälp.

Därför har de anlitat investmentbanken Carnegie för att få in en ny delägare i bolaget. Enligt Breakits källor värderas LCC till mellan 300 och 400 miljoner kronor i dagsläget. Exakt hur stor del av bolaget som bjuds ut till försäljning är inte känt. Men entreprenörsduon vill ha in en strategisk partner som både kan hjälpa dem med kapital och kunnande. En sådan investerare nöjer sig sannolikt inte med en mindre post än 30 procent av bolaget – annars blir den möjliga uppsidan för liten.

Med andra ord handlar det alltså om en affär i 100-miljonersklassen om den går i mål. För Isabella Löwengrip skulle det då innebära att hon, tillsammans med Pingis Hadenius, kan dela på lika mycket pengar.

Det är dock värt att påpeka att affären potentiellt kan ske i form av en nyemission och i så fall är det bolaget som tillförs pengar och inte Isabella Löwengrip som säljer några aktier privat.

Isabella Löwengrip vill själv inte kommentera några summor men hon bekräftar att förhandlingar pågår och att man hoppas kunna komma överens “under de närmaste veckorna”.

“Om vi ska sälja ska det vara till rätt parter och för rätt värdering. Annars väntar vi, ingen stress”, säger Isabella Löwengrip till Breakit och fortsätter:

“Vi har dialog med ett stort internationellt bolag, det vore roligt om det går igenom. Men om inte så fortsätter vi bygga organiskt. Vårt bolag är väldigt välmående och har gått med vinst sedan år ett”.

För mer om Isabella Löwengrips planer – lyssna på senaste avsnittet av Breakits podcast.

Läs fler artiklar
LÄS MER