Svenska VR-entreprenören Jenny Nordenborg tar över som studiochef på Stardoll

Stardoll Glorious Games Group spelbranschen
Svenska VR-entreprenören Jenny Nordenborg tar över som studiochef på Stardoll

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Hon ska få vinden att vända för Stardoll.

VR-entreprenören Jenny Nordenborg tar över rodret på spelstudion Stardoll, skriver DI Digital.  

Stardoll var ett av Sveriges hetaste tech-bolag för bara ett par år sen men har sedan dess varit en dalande stjärna på spelhimlen. Spelidéen var att unga tonårstjejer kunde skapa sig en egen karaktär som de kunde sminka och stajla. Sen kunde karaktären interagera och köpa olika accesoarer.

När det rullade på som bäst hade Stardoll 22 miljoner aktiva användare och omsatte 200 miljoner kronor om året. Men i början av förra året hade antalet aktiva användare sjunkit till åtta miljoner och det är övergången till mobiltelefon som har gjort det svårt för Stardoll.

Men nu kliver alltså Jenny Nordenborg in och tar över ansvaret för studion. Nordenborg går ner och jobbar 50 procent i den egna studion Neat Corporation och tar samtidigt över rollen studiochef på Stardoll, eller Glorious group som bolaget heter numera. Hon fortsätter som vd på Neat Corporation.

Till DI Digital säger Jenny Nordenborg att Stardoll har användare som enträget hänger kvar trots minimal marknadsföring och att hon ser möjligheten att bygga en studio som kan engagera unga tjejer över hela världen. 

"Hela scenariot ligger helt i linje med vad jag brinner för - spel, tjejer och att bygga studio” säger hon.

Vill du veta mer om Jenny Nordenborg? Läs vår helgintervju med henne här.

Läs fler artiklar
LÄS MER