Lyft tar in 8 miljarder med hjälp av Alphabet

Breakit - Lyft tar in 8 miljarder med hjälp av Alphabet

Foto: Istockphoto.com

Finwire / Breakit

Taxiappbolaget – och Uber-konkurrenten Lyft tar in över åtta miljarder kronor i riskkapital. Bland de största investerarna finns Googles moderbolag Alphabet.

Taxiappbolaget Lyft har tagit in en miljard dollar, motsvarande 8,1 miljarder kronor, genom en finansieringsrunda som leddes av Alphabets riskkapitalbolag CapitalG. Det nya företagsvärdet för Lyft är nu på 11 miljarder dollar, enligt ett blogginlägg.

Det kan noteras i sammanhanget att Alphabet, via Google Ventures, tidigare investerar i Lyfts huvudrival Uber, men förhållandet mellan de två bolagen har försämrats och de är numera indragna i en rättstvist.

Lyft har tidigare tagit in ackumulerat 3,6 miljarder dollar, vilket gör den senaste rundan till relativt stor. Bolaget hade ett företagsvärde på 7,5 miljarder dollar i april.

I samband med senaste rundan så ansluter även CapitalG:s partner David Lawee till Lyfts styrelse på tio personer.

Det nämndes inte vilka fler som deltog i Lyfts runda. Bolaget har nyligen tillkännagivit att man passerat 500 miljoner resor och siktar mot att nå lönsamhet under 2018.

Lyfts koppling till Alphabet kommer förmodligen att kretsa kring det sistnämnda bolagets enhet inom autonom körning, Waymo. Lyft har själva börjat ge sig in på området och är även partner till General Motors som också satsar stort på autonoma bilar.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER