E-sport en besvikelse i MTG:s rapport

MTGx

Direkt / Breakit

Vinstprognosen justeras ned.

MTG uttrycker sig mindre optimistiskt vad gäller årets resultatutveckling för bolagets spel- och esportsområde, MTGx, i rapporten för det tredje kvartalet.

"Som en effekt av de investeringar vi har gjort har vi justerat vår förväntansbild för MTGx helårsresultat. Ambitionen kvarstår att redovisa ett positivt resultat under fjärde kvartalet i år men på en lägre nivå än vad som tidigare förväntats", skriver bolagets vd Jørgen Madsen Lindemann i rapporten.

MTG lovade i samband med sommarens rapport att MTGx ska "leverera ett positivt resultat" för det fjärde kvartalet. Bolaget har även spått att förlusterna inom MTGx ska bli lägre i år än under 2016, exklusive förvärvade Innogames (som gör vinst) och Kongregate, bolag som konsoliderades under 2017.

I övrigt kvarstår ambitionen "att öka försäljningen och vinsten för såväl koncernens kvarvarande verksamheter som för Nordic Entertainment", skriver MTG i torsdagens rapport.

Mediebolaget MTG:s resultat före skatt blev 243 miljoner kronor för det tredje kvartalet. Väntat var 227 miljoner kronor, enligt SME Direkt. Rörelseresultatet blev 257 miljoner. Väntat var 251 miljoner. Försäljningen uppgick till 4.280 miljoner kronor. Här låg SME Direkts konsensusprognos på 4.195 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER