Uppgifter: Facebook för samtal med flera tunga skivbolagsjättar

Uppgifter: Facebook för samtal med flera tunga skivbolagsjättar

TT/Eric Risberg

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Nya uppgifter: Kan vara på väg att lansera Youtube-konkurrent.

Allt fler aktörer ger sig in på marknaden för strömmad musik och nu uppges även den sociala mediejätten Facebook nosa på samma områden.

Enligt uppgifter till sajten The Verge har Facebook inlett kontakt med skivbolagsjättarna Sony Music Entertainment, Universal Music Group och Warner Music Group. Exakt vad samtalen ska ha kretsat kring och huruvida Facebook planerar att lansera en musiktjänst är fortfarande oklart.

Med tanke på att it-jättar som Amazon, Apple, Google och Microsoft numera har egna musiktjänster är det däremot inte orimligt att Facebook, som är den enda av giganterna som inte har en musiktjänst, funderar i samma banor.

Med sina 1,44 miljarder användare har bolaget trots allt en användarbas som kan matcha Apples.

Nya uppgifter från Billboard gjorde senare under dagen gällande att Facebook snarare är intresserade av att lansera en Youtube-konkurrent med musikvideorättigheter.

Musik är inte ett helt oprövat område för Facebook, som inledde ett samarbete med Spotify i samband med den svenska musiktjänstens lansering i USA. Olika typer av implementingar av musikfunktioner ("Det här lyssnar jag på just nu") har kommit och gått genom åren.

Någon renodlad musikdistrubution har däremot aldrig funnits.

Läs fler artiklar
LÄS MER