Han får pitcha för världsledarna i Davos

Startups Swedish Lunch
Han får pitcha för världsledarna i Davos

Lars Hamberg flygs ner till Davos av Alexander och Marcus Widegren.

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Nu är det klart! Det blir företaget Gavagai som får chansen att presentera sin startup inför hundratals världsledare i Davos.
”Vårt sätt att bearbeta språk är helt revolutionerande", säger bolagets vd Lars Hamberg.

Som Breakit kunde berätta i våras delar fintech-tvillingarna Marcus och Alexander Widegrens skapelse "Swedish lunch" tillsammans med Stockholms Handelskammare ut "Entreprenörspriset" till en utvald startup.  I priset ingår att vinnaren får flyga ned till Davos under World Economic Forum och där pitcha sin företagsidé inför världsledarna.

Nu är det klart vem som är den lycklige som får flyga till maktens korridorer. Det blir Gavagai, vars produkt lär datorer läsa och förstå text på ett mänskligt sätt.

"På så sätt kan vi använda datorers kapacitet för att skapa mening av en stor mängd data” säger Lars Hamberg, vd på Gavagai.

VInnaren har utsetts av en jury bestående av bröderna Widegren, Maria Rankka, vd på Stockholms Handelskammare, Christer Fuglesang, astronaut och Nami Zarringhalam, medgrundare till Truecaller. I juyns motivering står bland annat:

"Gavagai är ett tydligt exempel på hur ett svenskt tech-bolag kan lösa en global utmaning på ett skalbart
sätt"

"Swedish Lunch" grundades 2015 av bröderna Widegren som till vardags driver fintech-bolaget Lånbyte.  Lunchmötet går av stapeln i samband med World Economic Forum och har som mål att "främja svenska värderingar". Eventet har genom åren gästats av en rad namnkunniga ledare och profiler.

Läs fler artiklar
LÄS MER