Paul Fischbein blir ordförande för Barnebys

BarnebysAuktioner

Paul Fischbein.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Den tidigare Qliro-chefen Paul Fischbein blir ordförande för Barnebys som skapat en sökmotor för auktioner.
"Jag ser mycket fram emot att få vara en del av den fortsatta resan”, säger Paul Fischbein.

Hösten 2015 slutade Paul Fischbein som koncernchef på Kinneviksägda e-handelsjätten Qliro.

Efter det har han bland annat gått in i styrelseuppdrag som budtjänsten Budbee, prisjämförelsesajten Pricerunner och Everysport media som står bakom sport-sajten Svenskafans.

Nu har Paul Fischbein tagit sig an ett nytt uppdrag – nämligen som styrelseordförande för Barnebys, en sökmotor för auktioner.

Barnebys, som grundades i Sverige 2011, samlar alla världens aktioner på sin sajt och här kan du bland annat fynda konst, design och antikviteter. I dag finns Barnebys i sju länder och uppger själva att de lockar runt 1,7 miljoner besökare per månad. 

Paul Fischbein säger att Barnebys befinner sig på en global marknad som just nu genomgår en digitaliseringsfas. Han pekar på att bolaget är med och driver förändringen, och ser stora möjligheter för fortsatt tillväxt.

”Jag är mycket imponerad av den plattform och position som teamet bakom Barnebys hittills har etablerat och jag ser mycket fram emot att få vara en del av den fortsatta resan”, säger Paul Fischbein.

Christopher Barnekow som är grundare och vd för Barnebys säger att de är glada över sin nya styrelseordförande.

”Hans erfarenhet är väldigt relevant för oss och han kommer bidra med både praktisk och strategisk kompetens i den spännande resa vi har framför oss”, säger Christopher Barnekow.

Paul Fischbein har tidigare talat ut i Breakit om framtiden efter avhoppet i Qliro. 

Läs mer