King-grundarna värvar stjärndesigner till sitt nya bolag

Breakit - King-grundarna värvar stjärndesigner till sitt nya bolag

Anders Frostenson till vänster med nya värvningen Robert Lenne. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Grundargänget bakom succén King och Candy Crush Saga värvar designstjärnan Robert Lenne till sitt nya bolag Sweet Studio. Lenne går in som medgrundare och kreativ chef.

Sweet studio är den senaste fonden i King-grundarnas satsning på digitala bolag. Tidigare i år drog de igång fonden som Anders Frostenson bossar över. Enligt Anders Frostenson är fonden i storleksordningen 100 miljoner kronor.

Nu värvar Sweet Studio in en riktigt digital tungviktare som, precis som Frostenson, kommer från New York senast.

Läs mer: Sweet Capital letar sötsaker i Stockholm

Robert Lenne jobbade senast inom Artsy, där han i sin roll som produkt- och designchef hjälpt företaget växa från fem till över 180 anställda. Nu är Artsy etablerat som världens ledande digitala marknadsplats för konst och finns i fem länder. Han har också haft ledande roller på IDEO och var en av de först anställda på Doberman i Stockholm.

“Det är ett drömuppdrag med ett fantastiskt team som brinner för att skapa bolag som har positiv påverkan i världen likväl som lönsamhet och tillväxt”, säger Robert Lenne om nya jobbet.

Läs mer: King-grundarna startar studio – han ska leda storsatsningen

"Alla från King-grundarna till vårt kreativa team delar samma passion. Det ger oss förutsättningarna för att våga vara innovativa och inte ställa oss i ledet och replikera gamla modeller. Det ska vara skarpt som sjutton.”

Sweet Studios mål är att bli ledande aktör för entreprenörer genom att jobba med en studiomodell där man sammanför produktuveckling och finansiering.

“Vår kärna är det kreativa teamet, med kunskaper inom design och teknik såväl som finansiering och bolagsbyggande” säger Anders Frostenson, vd för Sweet Studio.

“Robert är en internationell stjärna med lång erfarenhet av just den kombinationen. Jag är stolt över att han väljer oss.”

Läs fler artiklar
LÄS MER