Uber gör styrelseförändringar inför väntad Softbank-investering

Uber gör styrelseförändringar inför väntad Softbank-investering

Finwire / Breakit

Ubers styrelse har valt att göra ändringar i sin styrningsstruktur samtidigt som bolaget väntar på en storinvestering från japanska Softbank, rapporterar Recode.

Det handlar främst om en ändring i storleken för Ubers styrelse, där det nya antalet medlemmar väntas utökas till 17 från befintliga 11 ledamöter.

Denna större styrelse är tänkt att inneha tre oberoende ledamöter, varav en av dem skulle vara Ubers styrelseordförande, samt se Softbank tilldelas lika många stolar.

Det nya upplägget tros minska dramatiken inom Uber och kommer att bli undertecknat under onsdagen. För att det ska bli bindande måste emellertid Softbank genomföra sin investering.

Värt att tillägga är att Softbank verkar ha fått gehör för sitt krav om att röststarka aktier ska skrotas. Hedgefonden Benchmark, med också styrelserepresentation i Uber, använde dessa för att göra sig av med Travis Kalanick som vd för Uber.

Softbank har tidigare rapporterats komma att ta mellan 17 och 22 procent i Uber. Detta innehav skulle komma till genom köp av aktier från befintliga Uber-investerare till ett rabattpris.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER