Catena media lägger munkavle på sparkade vd:n

Breakit - Catena media lägger munkavle på sparkade vd:n

Robert Andersson, sparkad vd på Catena Media ringde i börsklockan våren 2016. Foto: Press

Jonas de Lange

Reporter

“Jag har blivit förbjuden att tala med press”, säger den sparkade vd:n Robert Andersson till Breakit.

På tisdagkvällen kom nyheten att börsraketen Catena media gjort sig av med sin vd Robert Andersson, med omedelbar verkan.

Kommentarerna från storägaren och ställföreträdande vd Henrik Persson avslöjade däremot inte speciellt mycket om orsaken:

“Robert har gjort ett jättebra jobb men för att ta bolaget till nästa nivå behövs ett annat ledarskap", sade han på tisdagskvällen.

Catena Medias styrelseordförande Kathryn Moore Baker var inne på samma spår. Varför bolaget väljer att sparka Robert Andersson, utan att ha någon ersättare klar, vill hon däremot inte förklara.

"Jag kan inte gå in på detaljer; styrelsen beslutade det efter att ha beaktat vad vår agenda är och vad vi vill åstadkomma på kort tid. Vi är ett snabbrörligt företag", sade hon igår kväll.

Samtidigt har det varit knäpptyst från den sparkade vd:n själv. När Breakit når honom ger han förklaringen.

“Jag låter dig ta alla frågor med styrelseordförande. Jag får inte säga något alls. Det kommer vara mitt svar på alla frågor”, säger Robert Andersson.

Du kan inte ens säga något om vad du tänker ta dig till härnäst?

“Nej, inte någonting. Jag har blivit förbjuden att tala med press”, säger han.

I samband med vd-bytet får Robert Andersson en årslön i avgångsvederlag. Utgår man från hans lön förra året bör det innebära ungefär 2 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER