Snapchats reklamintäkter kommer att växa långsammare än väntat

Sociala medier
Snapchats reklamintäkter kommer att växa långsammare än väntat

Finwire / Breakit

Reklamintäkterna för Snapchat räknas ner. Drar in 6,3 miljarder kronor i år.

Meddelandetjänsten Snapchat förväntas se sina reklamintäkter i år uppgå till 774,1 miljoner dollar, motsvarande 6,3 miljarder kronor, rapporterar eMarketer.

eMarketer är dem som ligger bakom prognosen som även innebär en nedrevidering från den i mars. Då gjorde Snapchats moderbolag Snap debut på börsen och eMarketer bedömde att reklamintäkterna för 2017 skulle komma att nå upp till 900 miljoner dollar.

Men sedan dess har bland annat en svagare än väntad användartillväxt inom Snapchat fått eMarketer att kapa i sin prognos för reklamintäkterna. Så sent som i oktober 2016 trodde eMarketer att Snapchats reklamintäkter för 2017 skulle landa på 935,5 miljoner dollar.

Framöver ser dock eMarketer att Snapchat ökar sina reklamintäkter betydligt och att de uppgår till 2 miljarder dollar år 2019. Värt att tillägga att även den siffran är en revidering nedåt från tidigare uppskattade 2,2 miljarder dollar.

Enligt eMarketer kommer Snapchat att gå om Twitter i reklamintäkter i USA under 2018, medan Facebooks Instagram kommer att fortsätta utvidga sin ledning.

Instagram förväntas i år dra in strax över 3 miljarder dollar i intäkter i USA, och se den siffran stiga till 6,8 miljarder dollar 2019. Snapchats amerikanska reklamintäkter förväntas ligga på nästan 1,2 miljarder dollar år 2018.

https://www.emarketer.com/Article/eMarketer-Lowers-Snapchats-Ad-Revenue-Forecast-2017/1016554

Läs fler artiklar
LÄS MER