Haveri i Eniro nära – nu ligger avgörandet hos bankerna

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Räddningsplanen misslyckades – kursen rasar i börsöppningen.

Krisdrabbade sök- och katalogbolaget Eniro vill fullfölja utbyteserbjudandet riktat mot ägarna av preferensägarna och konvertiblerna trots att erbjudandet inte accepterats av så många som bolaget tidigare önskat. Det framgår av ett pressmeddelande.

Till Breakit säger Eniros vd Örjan Frid:

"Styrelsen accepterar den här graden av anslutning och nu lägger vi bollen i knät hos bankerna och garantikonsortiet. De får avgöra". 

I pressmeddelandet skriver Eniro:

"Eniro har för sin del beslutat att fullfölja utbyteserbjudandena med den uppnådda acceptansgraden. Ett sådant fullföljande kräver dock medgivande från bankkonsortiet och garantikonsortiet".

"Om medgivanden inte kan lämnas återstår för bolaget att ansöka om företagsrekonstruktion", heter det vidare.

En del av bolagets rekapitaliseringsplan var att preferensaktierna och konvertiblerna skulle omvandlas till stamaktier. Detta förslag accepterades av motsvarande cirka 74 procent av preferensaktierna och cirka 89 procent av konvertiblerna. Eniro hade villkorat erbjudandet till 95 procent i båda kategorier.

Handeln i Eniro-aktien ska återupptas när Stockholmsbörsen öppnar på tisdag. Under de första minuterna rasade Eniro-aktien med över 20 procent men återhämtade sig därefter och var ned runt 5 procent strax efter nio på tisdagsmorgonen.

 

Läs mer